Oegandese telers willen meer avocado's en macadamia telen

Telers uit het district Kyenjojo in Oeganda hebben de regering gevraagd de voorlichting over de macadamia- en Hass-avocadoteelt in het hele land te intensiveren. Hass is een commercieel populaire en voedzame vrucht en een van de 19 gewassen die het ministerie van Landbouw bevordert in het kader van de ontwikkelingsstrategie voor de landbouwwaardeketen. Volgens de telers weten veel agrariërs niet hoe ze deze hoogwaardige gewassen moeten verbouwen, hoewel er veel vraag is naar deze nieuwe strategische gewassen.

Steven Kahwa, een van de macadamiatelers, zegt dat slechte teeltmethoden de groei, oogst en teelt van de macadamia's kunnen beïnvloeden, waardoor de telers ondanks zware investeringen verlies lijden.

Fred Bwino Kyakulaga, de staatsminister van Landbouw, zegt dat de regering zich inzet om telers te informeren en commerciële telers te ondersteunen om de teelt te verbeteren, waarde toe te voegen en collectief te onderhandelen in de waardeketen.

Bron: independent.co.ug


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.