Peru verwacht moeilijk blauwe bessen jaar

Wat Peruaanse blauwe bessen betreft, zou 2023 net zo complex kunnen zijn als 2022. Dit is te wijten aan de belangrijkste effecten op de markten veroorzaakt door conflicten in het binnen- en buitenland. In de eerste week van 2023 werd 4.708 ton uitgevoerd, wat een daling van 28% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig seizoen. Desondanks heeft Peru tot nu toe in totaal 301.389 ton uitgevoerd, 27% meer dan het vorige seizoen.

Een van de belangrijkste doelstellingen voor 2023 is de verzendingen te kunnen verdubbelen naar bepaalde plaatsen waar de Peruaanse blauwe bes minder wordt geconsumeerd, zoals Israël. Evenzo is de aandacht gericht op de Aziatische markt, waar gestreefd wordt naar openstelling van landen als Indonesië en Zuid-Korea. Tot dusver was de belangrijkste bestemming voor dit product dit seizoen de Verenigde Staten, met een aandeel van 55%, gevolgd door Nederland, met 25%.

Bron: blueberriesconsulting.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.