Britse telers verkeren in een crisis: inkrimpen of verkopen

Britse boeren- en teeltbedrijven gaan ten onder, wat zal leiden tot minder keuze en meer kosten voor de consument. Volgens de National Farmers' Union worden Britse boeren geconfronteerd met een "noodsituatie", en producenten staan voor grimmige keuzes: de productie terugschroeven om de eindjes aan elkaar te knopen, of verkopen en elders werk zoeken. Dit kan leiden tot voedseltekorten, die naar verwachting de komende maanden een hele reeks supermarktproducten zullen treffen.

Voor de consument betekent dit dat hij misschien meer zal moeten betalen of rondkijken voor zijn favoriete producten. Veel retailers en hun klanten zijn al getroffen: al in oktober meldden klanten op Facebook tekorten bij Aldi.

In maart 2022 konden veel slatelers niet zaaien vanwege de stijgende kosten van energie en kunstmest; nu is dat tekort te zien in de schappen. In december belegde NFU-voorzitter Minette Batters een spoedpersconferentie om te waarschuwen dat de lege schappen met eieren die we in de aanloop naar Kerst zagen, nog maar het begin waren.

Bron: inews.co.uk
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.