Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Vlotte citrusverkoop, markt zit te wachten op nieuwe Tango-bladmandarijnen"

Tholen - "De citrusverkoop loopt deze winter goed door", constateert Erik-Jan Thur van Marni Fruit. "Momenteel verkopen we de laatste Clemenules met en zonder blad, maar het einde van het seizoen is nu wel in zicht. Prijzen liggen op een niveau tussen de 11 en 12 euro voor de bladclemenules en op een niveau tussen de 10,50 en 11,50 euro voor de clemenules zonder blad."

Tango-mandarijnen met blad onder het huismerk King's

"Hoewel de eetkwaliteit van deze mandarijnen nog goed is, merk je wel dat klanten zitten te wachten op de nieuwe variëteiten, zoals Tango-mandarijnen met blad. Tegelijkertijd zal men ook wel weer moeten wennen aan de prijzen, want die verkoopprijzen zullen gauw tussen de 15 en 16 euro liggen. Maar onze klantenkring blijft toch een voorliefde houden voor mandarijnen met blad", vertelt de importeur. Marni Fruit ontvangt vanaf volgende week ook de eerste Egyptische mandarijnen van de variëteit Mirav. "Een soort easy peeler zonder pit, gezien de vraag op de markt zou die afzet ook goed moeten verlopen."

"Ook de sinaasappelen blijven goed geprijsd. Voor de Spaanse Navels wordt nog altijd rond de 14-15 euro betaald. Inmiddels zitten ook de Egyptische sinaasappelen eraan te komen, maar die zullen ook niet goedkoop zijn. Het totale aanbod is toch wat beperkter. Het Egyptische citrus wint steeds meer terrein, al is het wel afhankelijk van de variëteit die aangeboden wordt. Op sinaasappelgebied betreft dit vooral Valencia's, aangevuld met Navels", aldus Erik-Jan.

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit 
Gebroken Meeldijk 52 
2991 VD Barendrecht 
+31 (0)180 697 996 
ej@marnifruit.nl       
www.marnifruit.nl       


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.