Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Ricaanse CO2-neutrale ananas voor Noord-Amerika en Europa

Fresh Del Monte Produce kondigt de lancering aan van Del Monte Zero, een CO2-neutraal gecertificeerde ananas. Voor de evaluatie is rekening gehouden met de uitstoot in de gehele toeleveringsketen.

Del Monte Zero is als duurzaam erkend door de externe certificeringsinstantie SCS Global Services, een wereldleider op het gebied van verificatie, auditing, testen en standaardontwikkeling. De instantie betrok in de evaluatie de bossen in de buurt van de acht ananasteeltlocaties die Fresh Del Monte bezit in Costa Rica.

"Na een grondige analyse van de ananasteelt van Fresh Del Monte in Costa Rica en de verzending naar de Noord-Amerikaanse en Europese markten, stelde SCS Global Services vast dat de uitstoot van broeikasgassen van Del Monte Zero-ananas wordt gecompenseerd door de reabsorptie van de bossen die het bedrijf in Costa Rica bezit en in stand houdt. Daardoor is de ecologische voetafdruk van dit product nul", zegt Michael Calderón, woordvoerder van Fresh Del Monte.

Calderón voegt eraan toe dat deze innovatie begin 2023 beschikbaar zal zijn voor Noord-Amerikaanse en Europese consumenten. Het certificaat werd behaald dankzij de implementatie van een langlopend programma met de zorgvuldige monitoring van de percelen, het in stand houden van beschermde bosgebieden om CO₂ vast te leggen en de continue kwantificering van de uitstoot van broeikasgassen in elk van de productieprocessen, zoals verpakking, transport en verkoop. Zo kon de relatie tussen de uitstoot en de reabsorptie worden vastgelegd om de koolstofneutraliteit te bereiken.

De ontwikkeling van deze op de natuur gebaseerde oplossing maakt deel uit van een verbintenis die het bedrijf is aangegaan om klimaatverandering tegen te gaan. Investeringen in de verbetering van de transportvloot heeft het mogelijk gemaakt om deze belangrijke mijlpaal te bereiken.

"De meer dan 8.000 hectare bos die het bedrijf bezit in Costa Rica, goed voor ongeveer 5 miljoen bomen, neutraliseren de uitstoot van de Del Monte Zero-ananas. Een getrainde groep van Fresh Del Monte volgt de staat van het bos op en voert één keer per jaar een meting uit om ervoor te zorgen dat de uitstoot van de kartons met ananas met CO2-neutrale certificatie overeenkomt met de opname van koolstofdioxide die mogelijk wordt gemaakt door dit natuurbehoud", legt Calderón uit.

Met dit initiatief hoopt het bedrijf dat de Del Monte Zero-ananas niet alleen het bewustzijn onder de klanten en partners zal vergroten, maar ook de consument een unieke kans zal bieden om milieuvriendelijke producten te kopen.

Voor meer informatie:
Fresh Del Monte
https://freshdelmonte.com

Publicatiedatum: