Beschermde geografische aanduiding citroenen uit Valencia

De citroenen die Las Moreras Fruits & Veggies, de landbouwdivisie van TM Grupo Inmobiliario, in de Valenciaanse Gemeenschap teelt, zijn onlangs erkend met de beschermde geografische aanduiding IGP Cítricos Valencianos. De certificering geeft aan dat de citroenen van het bedrijf voldoen aan alle eisen van de BGA (Beschermde geografische aanduiding), zowel wat herkomst- als kwaliteitsgarantie betreft. "We zijn op dit moment het enige bedrijf met dit certificaat voor citroenen", zegt José Alcaide Cifuentes, directeur van Las Moreras Fruits & Veggies. 

Las Moreras Fruits & Veggies werd opgericht in 2009 in Los Montesinos, Alicante. De teeltlocatie "Las Moreras" was daarvoor ook al bekend voor zijn citrusteelt. Het bedrijf heeft momenteel 140 hectare citrus, voornamelijk citroen (80 hectare), maar ook sinaasappel, bloedsinaasappel, mandarijn, lime en zelfs amandel. 35% van het areaal is biologisch gecertificeerd. Het betreft de teelt van Fino en Verna citroenen, limes en amandelen. 

"Toetreding tot de BGA Cítricos Valencianos is een erkenning van het werk dat we al die jaren hebben gedaan, met de focus op een lokaal product van kwaliteit. Dit toont aan dat er in de Valenciaanse Gemeenschap niet alleen kwaliteitssinaasappelen en -mandarijnen worden geteeld, maar ook citroenen met dezelfde parameters. La Vega Baja, de streek waar onze citroenen groeien, vertegenwoordigt 25% van de citroenteelt in Spanje", zegt José Alcaide.

Volgens de vertegenwoordiger van de tuinbouwdivisie van deze groep blijft ook citroen dit seizoen niet gespaard van de opbrengstdaling die het citrus in de Valenciaanse Gemeenschap doormaakt. "Tot eind 2022 was er enige prijsstabiliteit. Dit nieuwe jaar is voorzichtig van start gegaan. De opbrengstdaling wordt ook deels gecompenseerd met een deel van de biologische productie, die als conventioneel wordt verkocht. Dit jaar wordt een korter Verna seizoen verwacht met een overvloed aan grote kalibers. Door het lage aanbod zouden de prijzen hoog moeten zijn", geeft José Alcaide aan. 

"Las Moreras Fruits & Veggies exporteert het citrus voornamelijk naar Duitsland, Polen en andere Oost-Europese landen, maar ook naar Scandinavië en af en toe zelfs naar Zuid-Amerika. We richten ons op kwaliteit in plaats van kwantiteit. In een volwassen markt als die van citrus zorgen we ervoor dat we allerlei soorten klanten hebben, zowel groothandelaren als retailers. We leveren het citrus onder ons eigen Las Moreras merk als onder de merken van onze klanten", legt de directeur uit.

Voor meer informatie:
José Alcaide Cifuentes
TM Agrícola. Las Moreras Fruits & Veggies
Ctra. CV-935 km 8,4 de Almoradí a Los Montesinos
3187 Montesinos (Alicante) - Spanje
Tel: +34 966 72 15 30
jalcaide@lasmorerasfruitandveggies.com 
www.lasmorerasfruitandveggies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.