Grote buitenlandse vraag naar kleine Italiaanse bloedsinaasappelen

"December 2022 was een van de warmste decembermaanden van de afgelopen jaren. De hoge temperaturen dwongen ons niet alleen om door te gaan met de irrigaties, maar ook om wat meer te bemesten om het fruit te beschermen, aangezien dit ongewone klimaat de houdbaarheid van het citrus niet ten goede komt", vertelt Giovanni Scavo, verkoopmanager van de Siciliaanse coöperatie Il Girasole.

Buone prospettive per la campagna agrumicola sicilianaGiovanni Scavo, verkoopmanager van Il Girasole Soc. Coop. 

De afzetkalender van Il Girasole, gelegen in Paternò, op de hellingen van de vulkaan Etna, loopt het hele jaar door. De belangrijkste citrusrassen zijn Navel, Tarocco, Moro, Sanguinello (sinaasappelen), Nova clementines en Ciaculli mandarijnen. Wat betreft zomerfruit zijn abrikozen, perziken en nectarines de belangrijkste producten in de catalogus. Het bedrijf heeft een centrale voor hernieuwbare energie waardoor het zelfvoorzienend is in de opslag en verwerking. Het is een van de eerste Siciliaanse citrusbedrijven die schone energie gebruikt, met een lage impact op het milieu en minimale vervuiling.

"Vanuit commercieel oogpunt is de maand december volgens het gebruikelijke scenario verlopen. Kerst wordt meestal doorgebracht bij het gezin, daarom was de consumptie rond Kerst, zij het niet briljant, toch volledig volgens de verwachtingen. De vraag tussen Nieuwjaar en Driekoningen was daarentegen bijna onbestaande. De consumptie was ontzettend laag. Pas vanaf maandag 9 januari – en tot op de dag van vandaag – zijn we getuige van een herstel en een stijging van de aankopen", legt Giovanni Scavo uit. 

"De lage temperaturen hebben zeker invloed gehad op het herstel van de consumptie, want de bloedsinaasappelen hebben daardoor een mooie rode kleur gekregen, wat zeer gewaardeerd wordt door de Italiaanse en vooral Noord-Europese consumenten. We hebben wat stress gehad om aan de talrijke bestellingen te voldoen, gezien het feit dat we een of twee dagen oogstonderbreking kenden vanwege regenval. Er is ook een buitensporige vraag naar middelgrote tot kleine kalibers, wat de handel in de grotere maten belemmert, vooral door vele promotieacties van buitenlandse supermarktketens."

"We hopen deze positieve trend aan te houden na de stresstest in deze derde week van januari. We willen alle voorwaarden creëren voor een tevredenstellend centraal deel van het seizoen. Naast de klassieke rassen Tarocco Gallo en Moro zijn er ondertussen ook al de eerste partijen van de super gepigmenteerde rassen Tarocco Lempso en Tarocco Ippolito, met hun typische intens rode schil. Ons assortiment wordt verder verrijkt met de zeer gewaardeerde Nova clementines, Femminello citroenen uit Syracuse en de Arancia Rossa di Sicilia IGP, de bloedsinaasappel met beschermde geografische aanduiding."

Voor meer informatie:  
Il Girasole Soc. Coop.
Giovanni Scavo
Via Francesco Petrarca, 51 
95047 Paternò (CT) - Italië
Tel: +39 (0)95 623381
Tel: +39 337 950 732
info@ilgirasolearance.com
www.ilgirasolearance.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.