Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Intermarché wil Colruyt inhalen in Wallonië en Brussel

Spanje: José Antonio Benito Díaz gekozen als nieuwe voorzitter van Covirán
De raad van bestuur van de Spaanse coöperatieve en supermarktketen Covirán heeft José Antonio Benito Díaz tot nieuwe voorzitter gekozen. Benito Díaz heeft uitgebreide ervaring als zakenman en een lang traject binnen Covirán.
Bron: esmmagazine.com 

Italië: Conad opent nieuwe winkel in Rome
De Italiaanse retailer Conad heeft een nieuwe winkel geopend in de Via Vittorino Cannavina in een buitenwijk van Rome. In een verklaring zei de retailer dat het de regio Lazio optimaal wil benutten. De supermarkt zal zijn klanten een breed assortiment groente- en fruitproducten van het Consortium "Ori del Lazio" aanbieden, samen met andere lokale producten.
Bron: esmmagazine.com 

Veg of Lund krijgt Europees octrooi ter bescherming van de plantaardige aardappeldrank van het bedrijf
Het Europees Octrooibureau heeft Veg of Lund AB meegedeeld dat de instantie voornemens is het octrooi "Vegan potato emulsion" (EP3687298) goed te keuren, waarin het unieke plantaardige melkalternatief van het bedrijf wordt omschreven. Dit betekent dat de komende octrooibescherming de Europese markt bestrijkt, die 39 landen kan omvatten. De octrooiportefeuille van Veg of Lund is versterkt door de aankondiging van het Europees Octrooibureau en heeft betrekking op de veganistische drank van het bedrijf op basis van een combinatie van aardappelen, koolzaadolie en een plantaardig eiwit in de vorm van een emulsie. De drank wordt onder het merk DUG in verschillende Europese landen verkocht.
Bron: ir.dugdrinks.com 

VK: Klanten Ocado Retail kopen minder per bestelling nu kosten van levensonderhoud stijgen
Volgens de Britse online supermarkt Ocado Retail kochten zijn klanten in de aanloop naar Kerst minder artikelen per bestelling als reactie op de kosten van levensonderhoud. Het bedrijf, een 50:50 joint venture tussen Ocado Group en Marks & Spencer, verklaarde dat de omzet in het vierde kwartaal tot 27 november met 0,3% is gestegen en in de vijf dagen voor Kerst met 15%. De omzet van Ocado Retailer daalde met 3,8% tot € 2,5 mld voor het hele jaar 2021-22. De kerninkomsten, of EBITDA, werden voor het volledige jaar voorspeld op bijna break-even, in lijn met de verwachtingen.
Bron: reuters.com 

België: Intermarché wil Colruyt inhalen in Wallonië en Brussel
Mestdagh CEO Guillame Beuscart heeft geen gebrek aan ambitie: zijn 86 supermarkten die zich bij de Intermarché-keten hebben aangesloten zijn goed in staat om hun omzet onder het nieuwe merk te verdubbelen. Dit moet de Franse retailer in staat stellen Colruyt in te halen als marktleider in Franstalig België.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Aldi breidt Plant Menu 'Food To Go' assortiment uit met nieuwe producten vanaf slechts € 2,03
Aldi komt tegemoet aan het groeiende aantal veganisten in het Verenigd Koninkrijk met een gloednieuw assortiment plantaardige broodjes die net op tijd voor Veganuary in de winkels liggen. Dus klanten die een plantaardig dieet volgen of die het gewoon uitproberen voor het nieuwe jaar zullen blij zijn met hun nieuwe lunchpauze opties. Vanaf slechts € 2,03 zijn deze veganistische lekkernijen nu verkrijgbaar in de winkels.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Duitsland: Nieuwe potentiële koper voor Galeria-winkels
Er is een nieuwe kandidaat opgedoken om een "aanzienlijk" aantal winkels van Galeria Karstadt Kaufhof over te nemen. Een nieuwkomer, Aachener, is geïnteresseerd in enkele locaties die momenteel worden bezet door de noodlijdende Duitse warenhuisketen.
Bron: retaildetail.eu 

Noord-Ierland: Portadown voedingsbedrijf profiteert van strategische focus op lokale inkoop
Yellow Door is opgericht door de gerenommeerde chef-kok Simon Dougan, een van de bekendste culinaire 'sterren' van NI, en gerund met echtgenote Jilly en andere familieleden. Yellow Door teelt nu "een scala aan slabladeren, allerlei zachte en winterharde kruiden, eetbare bloemen, rabarber, zachtfruit en heeft een boomgaard met appelen, pruimen en peren," aldus Jilly, die ook bekend is van haar tuinbouwpresentaties op de RUAS-beurs in Balmoral Park en andere voedings- en tuinbouwevenementen.
Bron: newsletter.co.uk 

Italië: Unicoop Firenze boekt omzet van € 2,6 mld in 2022
De Italiaanse regionale coöperatie en supermarktexploitant Unicoop Firenze heeft in zijn boekjaar 2022 een omzet van € 2,6 mld geboekt, een stijging van 8,6% ten opzichte van 2021.
Bron: esmmagazine.com 

Publicatiedatum: