"Klimaatverandering groot gevaar voor Brazilië, Argentinië en Chili"

In de afgelopen tien jaar hebben Brazilië, Argentinië en Chili, leden van de Zuidelijke Kaap, een stijging van de agrarische teelt met 56% geregistreerd, tegenover 29% van het wereldwijde gemiddelde. Gezien het belang van deze economische sector voor de drie Zuid-Amerikaanse landen heeft EY Consulting onlangs een studie gelanceerd met de titel 'Top 10 Risico's en kansen voor de agrisector', waarin onder meer de evaluatie van leidinggevenden van bedrijven uit de drie landen is opgenomen.

In Brazilië, waar meer dan 2 biljoen R$ (362,4 miljard euro) wordt verdiend, vertegenwoordigt de land- en tuinbouw 28% van het BBP en 20,3% van de banen, zoals aangegeven door het Center for Advanced Studies in Applied Economics (CEPEA) van de Universiteit van Sao Paulo. Klimaatverandering lijkt het grootste risico en kan de productiviteit van de sector rechtstreeks beïnvloeden.

Naast de temperatuurschommelingen zelf zijn ook de grotere kans op "extreme gebeurtenissen" zoals strenge vorst, onseizoensgebonden temperatuurschommelingen en zware regenval een probleem, aangezien de toename van de onvoorspelbaarheid van het klimaat niet alleen gevolgen heeft voor de productiviteit op het veld, maar ook voor de investeringen en financiële bewegingen die bedrijven, banken en andere entiteiten maken, zoals het verlenen van krediet op het platteland.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.