Allesbeste en Dole Zuid-Afrika kondigen partnerschap en nieuw pakstation aan

Dole Zuid-Afrika, een dochteronderneming van Dole, en Allesbeste Group kondigden vandaag een nieuwe partnerschapsovereenkomst aan wat Letaba Pakkers, voorheen bekend als Afrupro Packers in Tzaneen, betreft een regio die bekend staat om de teelt en export van avocado's, lychees en mango's uit Zuid-Afrika.

Dole en Allesbeste zullen elk bijna 50% van het nieuwe Letaba Pakkers pakstation in handen hebben. Er is een nieuwe algemeen directeur aangesteld die zal rapporteren aan een raad van bestuur die zal bestaan uit drie vertegenwoordigers van Dole en drie van Allesbeste. Dit managementteam wil blijven investeren in technologie, apparatuur en expertise van wereldklasse om Letaba Pakkers te laten uitgroeien tot een van de grootste verpakkingsbedrijven in Zuid-Afrika.

Deze transactie weerspiegelt de strategische intentie van Dole om te investeren in een verticaal geïntegreerde wereldwijde toeleverings-keten voor avocado's en om haar positie als een van de grote avocadomarketeers in de sector te consolideren. Het product van Letaba Pakkers pakstation zal worden geëxporteerd naar Dole's vestigingen in heel Europa, met name naar Dole Exotics in Nederland, Dole's gespecialiseerde eenheid voor het rijpen en op de markt brengen van het merk DOLE "BE Exotic".

"We zijn verheugd dat we nu toegang hebben tot onze eigen faciliteit die de mogelijkheid om onze eigen avocado's en lychees uit Zuid-Afrika te verpakken en op de markt te brengen zal uitbreiden," zegt Hannes Nieuwoudt van Dole Zuid-Afrika.

"Letaba Pakkers is van strategisch belang voor het gebied, omdat het een onafhankelijke fruitverpakkingsdienst van hoge kwaliteit biedt tegen concurrerende kosten voor de teler, ongeacht bij wie de telers ervoor kiezen hun product op de markt te brengen. Allesbeste kijkt uit naar de samenwerking met een sterke partner als Dole om deze doelstelling te realiseren," zegt Edrean Ernst, van de Allesbeste Group.

"De gezamenlijke doorzet van Dole en Allesbeste in dit pakstation en de gezamenlijke professionele managementvaardigheden van beide bedrijven zullen schaalvoordelen en efficiëntie opleveren die de telers ten goede zullen komen in termen van verpakkingskosten en tegelijkertijd een geoptimaliseerde operationele capaciteit opleveren die voldoet aan de strengste internationale kwaliteitsnormen. Door het leveren van een professionele, kosteneffectieve verpakkingsoplossing zullen wij onze afzetmogelijkheden vergroten en waarde toevoegen aan onze bestaande activiteiten," voegde Nieuwoudt eraan toe.

"De mogelijkheid om avocado's binnen het protocol te verpakken en te verzenden blijft de moeilijkste taak die een pakstation kan uitvoeren. Dit is iets wat we bij Letaba Pakkers zeer serieus zullen blijven nemen, waardoor elke teler die bij ons verpakt de beste kans krijgt om kwaliteitsfruit te leveren aan markten overal ter wereld," voegde Donovan Lewis van Allesbeste toe.

Voor meer informatie:
Shane Hewitt
Dole Africa Holdings (Pty) LtdV
shane.hewitt@dole.com 

Vincent Dolan
Dole Plc
vincent.dolan@doleireland.com 

Edrean Ernst 
Allesbeste Group
edrean@allesbeste.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.