Hoe lang nog tekort diepvriesfriet in Australië?

Een tekort aan diepgevroren friet in heel Australië heeft ertoe geleid dat sommige cafés en restaurants tijdelijk frietjes vervangen door zoete aardappelen, of ze helemaal van het menu schrappen.

"Het langdurige natte weer heeft de teelt van de gewassen in de grond te moeilijk gemaakt, het heeft de oogst van de vroege gewassen belemmerd, en het betekende dat er aanzienlijke vertragingen waren bij het planten van de nieuwe gewassen, vooral in de [NSW] Riverina, en in de Central Highlands hier in Victoria, en in Tasmanië," zei aardappelteler en vicevoorzitter van de Victorian Farmers Federation, Katherine Myers. 

Volgens Myers heeft de droogte in Europa afgelopen zomer ook gevolgen gehad voor het aanbod. Volgens AUSVEG, de grootste organisatie van de Australische groente- en aardappelindustrie, draagt ook de stijgende vraag naar diepgevroren aardappelproducten bij tot het tekort. Myers verwacht dat het tekort aan diepgevroren friet het hele jaar zal aanhouden.

Bron: sbs.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.