Vrouw lichtte druiventeler voor €605.000 op

Op vrijdag 13 januari hebben agenten van Commercial Crime Investigations een vrouw uit Kuils River (Zuid-Afrika) gearresteerd in verband met eenWellington-fraudezaak. De vrouw wordt ervan beschuldigd een druiventeeltbedrijf voor meer dan 605.000 euro te hebben opgelicht.

Politiewoordvoerder kapitein Frederick van Wyk: "Volgens gegevens was zij in dienst van een druiventeeltbedrijf. In november 2021 stelde de manager van de teeltbedrijven de directeur op de hoogte van verdachte transacties van de verdachte."

Het bedrijf huurde een accountant in om de zaak te onderzoeken en er werd ontdekt dat er tussen 2019 en 2021 meer dan 400 financiële transacties zouden zijn gedaan van de rekeningen van het bedrijf naar de persoonlijke rekening van de medewerkster. De transacties hadden een waarde van 11.210.781 Zuid-Afrikaanse Rand (605.000 euro).

De vrouw moest afgelopen maandag voor het Wellington Magistrate's Court verschijnen.

Bron: news24.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.