EG keurt plannen voor landbouwontwikkeling Bulgarije en Roemenië goed

Agroberichtenbuitenland.nl meldt dat de Europese Commissie vorige maand de plannen voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) van Roemenië en Bulgarije heeft goedgekeurd. De twee plannen vertegenwoordigen een totale EU-begroting van 20,5 miljard euro, waarvan 5,6 miljard euro voor Bulgarije en 14,9 miljard euro voor Roemenië.

Van de totale EU-begroting voor deze twee landen gaat meer dan 5,6 miljard euro naar milieu- en klimaatdoelstellingen en ecoregelingen en 436 miljoen euro naar jonge telers. Het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) zal in de periode 2023-27 270 miljard euro aan EU-financiering ontvangen.

In het plan van Roemenië is ook 1,1 miljard euro uitgetrokken voor investeringen in teeltbedrijven en verwerkingseenheden. Dit zal onder meer de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen ondersteunen en de toegevoegde waarde van landbouwproducten verhogen. Ook krijgen teeltbedrijven van minder dan 50 hectare een extra herverdelingsbetaling en worden 12.000 banen gecreëerd op het Roemeense platteland.


Bron: agroberichtenbuitenland.nl
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.