21 maart tot 21 december 2022

Iraanse citrusexport 150.000 ton

Volgens een ambtenaar van het ministerie van Landbouw heeft Iran in de eerste negen maanden van het lopende Iraanse kalenderjaar (21 maart tot 21 december 2022) 150.000 ton citrus uitgevoerd ter waarde van 52,5 mln euro.

Zahra Jalili-Moqadam, de directeur-generaal van het bureau voor tropisch en subtropisch fruit van het ministerie, schatte de totale citrusoogst van het land in het lopende jaar op 5,6 miljoen ton, waarvan 3,4 miljoen ton sinaasappelen. Volgens Jalili-Moqadam werden in de eerste negen maanden van dit jaar 107.000 ton sinaasappelen, 37.000 ton mandarijnen en 5.000 ton citroenen geëxporteerd naar andere landen.

In het voorgaande jaar exporteerde Iran ongeveer 177.000 ton citrus ter waarde van 60,8 miljoen euro, zei de functionaris. Zij schreef de groei van de citrusproductie van het land toe aan de uitvoering van technische aanbevelingen en optimaal boomgaardbeheer, naast de tijdige bestrijding van ziekten en plagen in vergelijking met voorgaande jaren.

Bron: tehrantimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.