Citrosol en Jaguar halen plastic uit pomelo's

PlantSeal®, een 100% plantaardig alternatief voor individueel verpakt fruit in plastic, vermindert de hoeveelheid afval per 100 containers met fruit met 4000 kg.

Duurzaamheid wordt wereldwijd steeds belangrijker. Daarom is het verminderen van het gebruik van plastic de verantwoordelijkheid geworden van alle bedrijven in de agrovoedingssector. Om deze uitdaging aan te gaan, hebben Citrosol, het Europese bedrijf dat zich toelegt op technologie en behandelingen van groenten en fruit na de oogst, en Jaguar The Fresh Company, een wereldwijd opererend bedrijf dat fruitproducten op de markt brengt, samengewerkt om het beste alternatief te vinden voor het gebruik van plastic folie in de toeleveringsketen voor vers fruit. Voor dit project gebruikten de projectpartners PlantSeal, het eigen assortiment met plantaardige folie van Citrosol, dat garandeert dat het fruit de bestemming met een maximale kwaliteit bereikt.

Citrosol en Jaguar hebben de plastic verpakking verwijderd van de pomelo's die vanuit China naar wereldwijde bestemmingen worden geëxporteerd. Traditioneel worden de meeste Chinese pomelo's in plastic folie verpakt en aangezien elke container 17.000 kg fruit bevat, wordt er ongeveer 40 kg plastic folie gebruikt.

Raul Perello, international operations director van Citrosol: "Dankzij deze samenwerking heeft Citrosol uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken kunnen uitvoeren, waarvan de resultaten werden gedeeld tijdens de eerste Circul-A-Bility Conference. Via het project 'Advances to save the packaging plastic film in grapefruit' hebben we de voordelen van PlantSeal aangetoond als de beste oplossing om de plastic folie te vervangen, die momenteel wordt gebruikt om de commerciële levensduur van Chinese pomelo's te verlengen."

Sven Thomas, technisch manager van Jaguar The Fresh Company: "Onze groep is zeer betrokken bij alle aspecten van duurzaamheid. Al tientallen jaren staat productkwaliteit centraal in onze strategie. Met deze ontwikkeling kunnen we de milieuaspecten voor het verwijderen van plastic uit de toeleveringsketen voor pomelo's combineren met het behoud van de kwaliteit van het product. Samen met Citrosol hebben we een solide win-winsituatie gecreëerd. Voor elke 100 containers pomelo's kunnen we nu 4000 kg plastic afval uit de keten verwijderen."

Plantseal is geschikt voor veganistische consumptie en bevat geen plastic bestanddelen. Het product zorgt voor een hoge mate van gewichtsbeheersing, minimaliseert schilbeschadigingen als gevolg van koelschade en vertraagt de veroudering van het fruit door de verdamping te beperken, zodat de kwaliteit van het fruit intact blijft. Bovendien voorziet het in de behoefte naar nieuwe methoden om exportuitdagingen met gegarandeerde resultaten aan te pakken. PlantSeal wordt momenteel op industrieel niveau gebruikt, waarbij de eerste containers binnenkort op verschillende bestemmingen aankomen. Voor telers is een belangrijk voordeel van PlantSeal dat het fruit ook op markten terecht komt, die beperkingen en eisen stellen aan het gebruik van plastic.

Voor meer informatie:
Productos Citrosol S.A.
Partida alameda parc. C.
46721 Potries (Valencia) -España
Tel.: +34 96 280 05 12
citrosol@citrosol.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.