Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse mango-export -11%

In de weken 40 tot en met 51 van het mangoseizoen 2022/23 bedroeg de export van Peru een FOB-waarde van 64,8 mln euro, wat neerkomt op een daling van -11% ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar.

De belangrijkste afzetmarkten voor dit product waren Nederland, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Spanje. In de Verenigde Staten (+40% ) en Spanje (+8% ) nam de vraag toe, terwijl in Nederland en Zuid-Korea een daling van respectievelijk -25% en -39% optrad.

"De belangrijkste exportbedrijven van deze vrucht in die periode waren Sunshine Export SAC en Dominus SAC," zegt David Sandoval van Fluctuante in Peru.

De inkrimping van de Peruaanse mango-export is grotendeels te wijten aan de gevolgen van de nationale rellen in december vorig jaar. Door wegblokkades en protestacties konden veel arbeiders de teeltbedrijven en verpakkingsbedrijven niet bereiken.

Voor meer informatie:
David Sandoval
Fluctuante
Tel: +51 936 336 499
davidsandoval@fluctuante.lat
www.fluctuante.lat

Publicatiedatum: