Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse druivenareaal +2,5%

Volgens de Nationale Landbouwgezondheidsdienst van Peru (Senasa) blijkt dat het voor de export gecertificeerde druivenareaal in het land in 2022 met 2,5% is toegenomen tot 20.799,06 hectare, een nieuw record.

Fernando Cillóniz, voorzitter van het adviesbureau Inform@cción, geeft aan dat de regio’s met het grootste areaal Ica (9.156 ha tegenover 9.550 ha in 2021) en Piura (8.262 ha tegenover 7.414 ha) waren. Die regio’s waren goed voor respectievelijk 44% en 39,7% van het totale Peruaanse druivenareaal, op grote afstand gevolgd door Lambayeque (1.655 ha).

De belangrijkste voor de export gecertificeerde druivenrassen waren in 2022 Sweet Globe (4.550 ha tegenover 3.432 ha in 2021), Red Globe (3.622 ha tegenover 4.492 ha), Autumn Crisp (1.874 ha tegenover 1.261 ha), Allison (1.477 ha tegenover 1.307 ha), Crimson Seedless (1.179 ha tegenover 1.406 ha), Sweet Celebration (925 ha tegenover 1.021 ha), Timpson (860 ha tegenover 802 ha), Superior Seedless (808 ha tegenover 1.077 ha), Ivory (800 ha tegenover 631 ha). De rest van de rassen was goed voor 4.698 ha (tegenover 4.848 ha in 2021).

"In de afgelopen jaren vindt er een rassenvernieuwing plaats in Peru. Het land stapt af van traditionele of generieke rassen zoals Red Globe, Crimson, Thompson en Superior en introduceert gepatenteerde rassen in de plaats, zoals Sweet Globe, Autumn Crisp, Allison en Timpson. Die hebben hogere opbrengsten en daarom oogsten en exporteren we elk jaar meer druiven. Dit zal ook de komende jaren zo blijven", besluit Cillóniz.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: