"Premiumlijn citroenen worden op dezelfde dag van de oogst verzonden"

Voor de telersvereniging van de Rocca Imperiale citroen is het nieuwe jaar begonnen met een nieuwigheid: in de Italiaanse en Europese schappen ligt naast de standaardlijn nu ook een premiumlijn, bedoeld voor de meest veeleisende en bewuste klanten/consumenten.

We spraken erover met Pietro Buongiorno, voorzitter van deze coöperatie uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. "Ondanks de moeilijke sociaal-economische context waarin we ons nu bijna een jaar bevinden, hebben we besloten te investeren in projecten waarmee we ons kunnen onderscheiden van de concurrentie. Vandaar het idee om een premiumlijn onder het merk Limorè te lanceren voor citroenen met blad, van een groot kaliber, zonder esthetische gebreken, met een overwegend gladde schil, en afkomstig van een snel verpakkingsproces." 

De eerste pallets van deze premiumlijn hebben al supermarktketens in Noord-Italië, Zwitserland, België en Duitsland bereikt. "Ondanks de daling van de bestellingen na de kerstvakantie merken we zeker interesse in deze nieuwigheid. Klanten vertellen ons dat de frequentie van aankopen goed lijkt. Zoals gewoonlijk zal de consumptie van onze citroenen vanaf februari weer toenemen. Onze citroenen hebben een limoneengehalte van bijna 75% en een sapgehalte van ruim 40%", voegt de voorzitter eraan toe.

De premiumlijn bevat citroenen van kaliber II (van 220 tot 280 g) en III (met een gewicht van 180 tot 220 g). "De citroenen worden in de boomgaarden zelf verpakt. In een paar uur is het product klaar om verladen te worden. De citroenen worden verpakt en verzonden op de dag van de oogst. De consument ontvangt dus een vers en authentiek product, zonder dat het machines passeert, die vaak leiden tot beurse plekken en kwaliteitsverlies." 

Voor meer informatie:
Produttori di Limoni Associati di Rocca Imperiale - Soc. Agricola

Sede operativa, Contrada Mantice snc
87074 Rocca Imperiale (CS) - Italië
Tel: +39 349 4694903 
info@limore.it
www.limore.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.