Meer buiten- dan binnenlandse vraag naar Italiaanse aardbeien

"Onze grootste afzet vindt plaats in het buitenland, vooral in Duitsland, Nederland en Frankrijk. Momenteel verladen we gemiddeld 15-17 pallets per dag in ons pakstation in Scanzano Jonico, waarvan meer dan 70% bestemd is voor Europese supermarkten. De verkoop in Italië daarentegen is in deze eerste dagen van het jaar eerder matig", zegt Luca Zuccarella, commercieel directeur van OP Zuccarella, een Zuid-Italiaanse coöperatie die ongeveer 10 maanden per jaar aardbeien oogst en vermarkt dankzij een uitgebreide catalogus van rassen en verschillende soorten planten. 

"De feestdagen waren anderzijds ook niet zo goed voor de verkoop als anders. Ik heb het dan overigens over de meeste groenten en fruit, niet alleen over aardbeien." 

"Dankzij de export konden we echter uitstekende hoeveelheden verkopen. De warme dagen garandeerden ons ook een snelle en homogene rijping van het fruit en dus een continue plukfrequentie."

Zuccarella legt ook uit dat de verkoopprijzen niet veel verschillen van die van vorig seizoen en dus de teelt- en verwerkingskosten, die flink zijn gestegen, niet volledig dekken. "Het is heel moeilijk om prijsstijgingen voor de teeltbedrijven te bekomen, ook al lijken de Europese klanten meer begrip te hebben voor onze hogere uitgaven, zolang ze een product van hoge kwaliteit krijgen, met uitstekende kleur, brixwaarde en houdbaarheid." 

"In de teelt hebben we twee rassen van gekoelde planten, vier van bewortelde stekken en twee van verse planten. Een paar dagen geleden hebben we ook de eerste Sabrosa-Candonga aardbeien geplukt, een ras dat goed bekend is bij binnen- en buitenlandse handelaren en uitsluitend in Basilicata wordt geteeld. Laten we hopen dat de markt weer gauw gezond wordt, zoals niet eens zo lang geleden." 

Voor meer informatie: 
OP Zuccarella Soc. Coop. Agr.
Via Parisi, 16
Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835 418009
info@opzuccarella.it  
opzuccarella.it
opzuccarella-Facebook.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.