Simonato teelt al 24 jaar biokruiden

"In de eerste maanden van het nieuwe jaar verwachten we een herstel van de consumptie. Een van de opkomende trends is de aandacht van de consument voor voedsel dat gezond is en goed is voor het milieu, zoals biologische producten. Daar hebben wij al ruim twintig jaar ervaring mee", zegt Carlo Simonato, eigenaar van het Italiaanse familiebedrijf Ortoflorovivaistica F.lli Simonato. 

Rosanna Bertoldini, marketingmanager, en Carlo Simonato, eigenaar van het bedrijf F.lli Simonato 

Ortoflorovivaistica dei Fratelli Simonato teelt en verkoopt jaarrond biologische aromatische kruiden, waaronder basilicum, salie, peterselie, bieslook, rozemarijn, munt, oregano, marjolein, tijm, dille, citroenmelisse, koriander, waterkers, kervel, kamille, lavendel en zoethout. 

Piantine aromatiche da agricoltura biologica da coltivare in casa

"We bereiden ons nu voor op het driedaagse evenement van 8, 9 en 10 februari 2023, om het beste van onze teelt naar de beurs te brengen. Het doel van onze deelname aan Fruit Logistica 2023 is om onze export uit te breiden. We zullen er onze klanten en bezoekers onze nieuwe productlijnen en ook ons vlaggenschip presenteren: een lijn van plasticvrije, milieuvriendelijke verpakkingen, die we Bio&Paperpack hebben genoemd. Het is het resultaat van onderzoekswerk en kadert in een gecertificeerde biologische productieketen, met respect voor het milieu in elke fase: van teelt tot verpakking, en van transport tot uitstalling in de verkooppunten", legt Rosanna Bertoldini uit.


"Wat de teelt betreft groeien onze biologische planten weelderig, nu de winter eerder op een vroege lente lijkt. Vooral basilicum, munt, salie, rozemarijn, tijm en oregano doen het goed. We hebben 2022 mooi kunnen afsluiten, met een goede vraag naar onze biologische kerststerren, die met hoge esthetische en kwaliteitsnormen en tegen concurrerende prijzen in het buitenland zijn aangekomen. Een van onze sterke punten is het zoeken naar nieuwe verpakkingen en productformaten, vaak als antwoord op specifieke behoeften van de klanten." 

"We zijn oplettende waarnemers van de klimaatveranderingen en de hogere temperaturen in het bijzonder, want die dwingen er ons soms toe om de teeltmethoden aan te passen, zoals bijvoorbeeld de periode van aanplant. Het komt zeker voor dat we midden in de winter die heerlijke warme zon in onze kassen zien verschijnen. En hoewel die ons helpt om het energieverbruik te verminderen, roept dit toch de vraag op in welk seizoen we ons nu bevinden. Is het echt winter? 2022 is al het achtste opeenvolgende jaar met temperaturen die meer dan 1 graad hoger liggen dan de pre-industriële niveaus, zo blijkt uit de Global Climate Highlights 2022 van Copernicus, het aardobservatieprogramma van de Europese Unie", besluit Rosanna Bertoldini.

Het bedrijf van de gebroeders Simonato is gevestigd in Due Carrare, in de provincie Padua, en beslaat een totale kassenoppervlakte van circa 40.000 vierkante meter. Het is een van de grootste Italiaanse teeltbedrijven voor biologische aromatische planten.

Met een geschiedenis die teruggaat tot de eerste helft van de 20e eeuw, heeft dit ondernemersproject nu de derde generatie ondernemers bereikt. In 1997 begon de omschakeling naar bio. In 2000 werd de bio-certificering uitgegeven door ICEA, het Italiaanse instituut voor ethische en milieucertificeringen, behaald.

Voor meer informatie:
Azienda Ortoflorovivaistica F.lli Simonato

Via Vò di Placca, 58
35020 Due Carrare (PD) - Italië
Tel: +39 (0)49 912 5935
Tel: +39 347 0645998
info@simonato.com
www.simonato.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.