VS: door hogere prijzen meer vraag naar rode en gele aardappelen

"Hogere prijzen voor Russet-aardappelen kunnen de vraag naar aardappelen in andere kleuren stimuleren," zegt David Moquist van O.C. Schulz & Sons. "De prijzen voor Russets zijn nog nooit zo hoog geweest en zij vormen het grootste deel van het aardappelaanbod in het land. Dus als er een tekort aan is en de prijzen hoog zijn, kan dat sommige mensen ertoe aanzetten over te stappen op de rode en gele aardappelen die wij telen. Dat zou moeten helpen om meer vraag te creëren naar de gekleurde variëteiten." Moquist zegt dat de vraag naar gele aardappelen elk jaar toeneemt. 

Op dit moment lijkt de voorraad rode en gele aardappelen in North Dakota toereikend. "Het ziet ernaar uit dat we het grootste deel van het seizoen goede volumes kunnen leveren. We hebben niet echt veel voorraad," zegt Moquist.

Regens worden weer normaal
Hij merkt op dat hij dit jaar meer volume had omdat de regenval normaler was. "Onze oogst is weer normaal, wat we in minstens drie jaar niet hebben gezien door andere weersomstandigheden," zegt Moquist.  

De vraag naar rode en gele aardappelen is stabiel sinds het begin van de verzendingen eind oktober na de oogst en dat heeft geleid tot een goede, stabiele prijsvorming. "Ik denk dat de vraag vergelijkbaar is met vorig jaar, hoewel we vorig jaar een kortere oogst hadden en dus eerder klaar waren. Dat kwam echter deels doordat er ook een goede vraag was," zegt hij. Hij voegt eraan toe dat in tijden van inflatie aardappelen nog steeds een goede koop zijn in de retail. Voorraden zijn over het algemeen beschikbaar tot ongeveer 1 mei.

Wat de productie van O.C. Schulz & Sons dit jaar ook heeft geholpen, is de aanzienlijke update van de sorteerlijn. "We hebben een Ellips-sorteerlijn geïnstalleerd, die naast het sorteren ook een lane-sizer heeft, zodat er geen handmatige sorteerders meer nodig zijn," voegt Moquist eraan toe.

Voor meer informatie:
Dave Moquist
O.C. Schulz & Sons
Ph: +1 701 657 2152
dave@ocshulz.com 
www.ocschulz.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.