Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense telers verkopen hun appelen in plaats van te bewaren

Als gevolg van periodieke en noodstroomonderbrekingen is de opslag van appels in Oekraïne aanzienlijk ingewikkelder geworden, en sommige producenten weigeren überhaupt verdere opslag, omdat ze momenteel eenvoudigweg niet in staat zijn om voor een stabiele stroomvoorziening te zorgen.

"In september-oktober was het nog mogelijk om te zeggen dat de producenten actief appels op lange termijn opsloegen in de hoop dat de prijssituatie in de tweede helft van het seizoen zou verbeteren, maar nu ziet de situatie er minder optimistisch uit", zegt Maria Lakeyeva, een AGF-handelaar in Oekraïne.

Vóór het nieuwe jaar is de verkoop van appels licht gestegen. Ten eerste is hun aanbod in zekere mate afgenomen, en ten tweede is, rekening houdend met de onstabiele wisselkoers en de verwachte stijging van de prijs van exotisch fruit, een stijging van de vraag naar appels niet uitgesloten.

In het algemeen zal de situatie op de binnenlandse appelmarkt waarschijnlijk niet veel veranderen, meent zij. De producenten zullen vooral appels verkopen die niet geschikt zijn voor langdurige opslag.

Bron: agronews.ua

Publicatiedatum: