Just Eat en Sainsbury's gaan samenwerken voor boodschappenbezorging

Portugal: Jerónimo Martins boekt 21,5% groei groepsomzet in boekjaar 2022
De Portugese retailgroep Jerónimo Martins heeft volgens voorlopige cijfers de groepsomzet in het boekjaar 2022 met 21,5% j-o-j zien groeien tot
€ 25,4 mld. Sterke prestaties in alle categorieën leidden tot een like-for-like omzet van 19,6%, aldus het bedrijf. In het vierde kwartaal steeg de omzet met 23% (26% tegen constante wisselkoersen) tot € 7 mld met een like-for-like omzet van 21,4%.
Bron: esmmagazine.com 

Just Eat en Sainsbury's gaan samenwerken voor boodschappenbezorging in het VK
Just Eat, de Britse app voor voedselbezorging, is een nieuwe samenwerking aangegaan met Sainsbury's, de tweede samenwerking van het platform met een van de vier grote Britse supermarktketens. De samenwerking zal eind februari van start gaan met meer dan 175 winkels op locaties als Londen, Edinburgh en Bristol, met plannen om in 2023 uit te rollen naar nog veel meer steden.
Bron: justeattakeaway.com 

Britse M&S wil 20 nieuwe winkels openen in Groot-Brittannië, meldt de Times
De Britse retailer Marks & Spencer (M&S) is van plan om 20 nieuwe winkels te openen en zo 3.400 banen te creëren in heel Groot-Brittannië, zo meldt The Times. De 138 jaar oude kleding- en levensmiddelengroep zal acht "full-line" winkels openen in winkelcentra zoals de Bullring in Birmingham en het Trafford Centre in Manchester, alsmede in retailparken en winkelstraten, aldus de krant. Het zal ook 12 voedingswinkels openen, onder meer in Stockport, Barnsley en de badplaats Largs in Noord-Ayrshire, Schotland.
Bron: reuters.com 

Franse retailers verzetten zich tegen wetsvoorstel handelsbesprekingen
Verschillende Franse retailers, waaronder Auchan, Carrefour, Groupe Casino, Cora, E.Leclerc, Intermarché, Lidl, Système U en Netto, hebben gewaarschuwd voor de gevolgen van een nieuw wetsvoorstel van de regering inzake handelsbesprekingen. De groepen menen dat de voorgestelde wet "onderhandelingen over handel ten gunste van zeer grote fabrikanten zal verhinderen en dat dit de inflatie dramatisch en duurzaam zal aanwakkeren", aldus een gezamenlijk persbericht.
Bron: esmmagazine.com 

Metro Italia vestigt nieuw verkooprecord in 2022
De Italiaanse divisie van de Duitse groothandel Metro heeft het boekjaar 2021-2022 afgesloten met een 'record' omzet van € 1,8 mld, een stijging van 35% ten opzichte van 2020-2021, terwijl de winst € 331 mln bedroeg. Hoogtepunten zijn een groei van 27% in cash-and-carry omzet tot
€ 1,4 mld; een stijging van 78% in de omzet van foodservice distributie tot € 370 mln, en 48% omzetgroei in de private-label categorie tot
€ 494 mln.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Piek in downloads van voedselverspillingsapps naarmate de crisis van de kosten van levensonderhoud toeslaat
De voedselverspillingsapp Gander meldt dat het aantal downloads en het gebruik in winkels het afgelopen jaar is toegenomen. De app wil verspilling in de retail tegengaan door te wijzen op de beschikbaarheid van goedkopere levensmiddelen in lokale winkels. Stacey Williams, hoofd klantbetrokkenheid en bedrijfsontwikkeling bij Gander: "Vorig jaar zagen we een toename van het aantal Gander-gebruikers doordat de voedselprijzen stegen."
Bron: talkingretail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.