Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam: Watermeloenen in de vorm van goudstaven brengen €65 op

Een paar watermeloenen in de vorm van goudstaven zijn door teler Dong Thap uit de Mekong Delta op de markt van de zuidelijke metropool verkocht voor 1,5 miljoen VND (60 euro) per paar. Hij is niet de enige die creatief is met de vorm van zijn meloenen. Teler Tran Van Cung uit Phong Hoa Commune, Lai Vung District, heeft tijdens de Tet-vakantie ook speciale watermeloenen verkocht.

Cuong heeft al meer dan 10 jaar veel ervaring met het telen van meloenen met speciale vormen. Ter voorbereiding van het Lunar New Year 2023 plantte Cung ongeveer 4.000 rijen Kim Hong watermeloenen met gele schil en rood vruchtvlees in zijn boomgaard van 3.500 vierkante meter. Hieruit selecteerde Cung 600 goed ontwikkelde watermeloenplanten om een vierkante en gouden staaf te maken en gebruikte een mal om de woorden "Phuc - Loc" of "Tai - Loc" [geld - welvaart] op elke meloen aan te brengen.

Na ongeveer drie maanden nauwgezette zorg verzamelde Cuong ongeveer 100 vierkante watermeloenen en 100 goudstaafvormige watermeloenen. Hij verkocht een paar meloenen van eerste kwaliteit voor VND1,5 miljoen, terwijl meloenen van tweede kwaliteit VND600.000 per paar kosten.

Bron: vietnamnet.vn

Publicatiedatum: