Carrefour België test autonome bezorging door robot

Voor het eerst in Europa test Carrefour België de bezorging door een robot van DELIVERS.AI die uitgerust is met kunstmatige intelligentie. De robot is 100% autonoom en zal in staat zijn om vanuit de winkels boodschappen thuis te bezorgen als de tests succesvol verlopen. Carrefour België werkt samen met de specialist DELIVERS.AI om deze dienst in Europa te ontwikkelen.

Op termijn zullen klanten via online platforms bestellingen kunnen plaatsen en binnen 15 minuten geleverd worden. Deze dienst zal het aanbod van thuisbezorging uitbreiden naar nieuwe gebieden om thuisbezorging sneller en toegankelijker te maken in heel België.

De testen vinden plaats in het Corporate Village in Zaventem
De cartografie van het Corporate Village in Zaventem is voltooid en de tests worden momenteel uitgevoerd en zullen tot het einde van het voorjaar duren. Dit kantorenpark heeft een oppervlakte van 60.000m² en bestaat uit 6 gebouwen die een tiental bedrijven groeperen waar in totaal 9.000 werknemers werken. In eerste instantie zal een panel van 20 vrijwillige testers worden samengesteld om deze testfase uit te voeren. De robots zullen dan het hele Corporate Village afleveren.

Levering op kantoor vanuit de Corporate Village
De medewerkers van het Corporate Village toegang hebben tot 500 artikelen die te koop zijn in de Carrefour in het hart van het kantorenpark. Ze zullen keuze hebben uit de 500 artikelen die beschikbaar zijn in het assortiment van de Carrefour-winkel in het hart van het kantorenpark. 

Het assortiment is op maat gemaakt: vers gesneden fruit en koffiekoeken voor het ontbijt, salades, gezonde kant-en-klare maaltijden en dagverse broodjes die ter plaatse bereid worden in een atelier voor de lunch, evenals gezonde of gezouten en zoete tussendoortjes voor de namiddag. Daarnaast kunnen de medewerkers van het Corporate Village er ook terecht voor hun dagdagelijkse boodschappen.

Een 100% autonome leveringsdienst met nul CO2-uitstoot
De dienst is gericht op stadscentra en zal aanvankelijk beschikbaar zijn in grote steden zoals Brussel, Antwerpen, Luik en Gent. De robot zal ook een revolutie betekenen voor kleine en middelgrote steden die momenteel niet bediend worden door thuisbezorging. De autonome robotbezorging biedt een opportuniteit voor deze gebieden.

DELIVERS.AI combineert ervaring in computervisie en robotica en heeft een autonome robot gecreëerd die geen CO2 uitstoot. De robot is uitgerust met  8 camera's en sensoren die vooraf het bewegingsgebied in kaart hebben gebracht. Daardoor beweegt de robot veilig, vermijdt hij obstakels en is hij heel zichtbaar dankzij meerdere indicatielampjes. 

De testfase zal, indien succesvol, worden gevolgd door een proef in een hypercentrum.

Bron: Carrefour


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.