De Appelaere laat publiek Druivelaere proeven tijdens Horecava

"Corona heeft de consument bewuster gemaakt van kwaliteit"

Tholen - Voor De Appelaere kan er na uitdagende coronajaren weer vooruit worden gekeken. De producent van pure sappen op basis van appelen, peren, sinaasappels en druiven stond vorige week op de Horecava en merkte dat de vraag naar de sappen blijft toenemen. "We hebben door de sluiting van de horeca mindere tijde gehad, maar we zien dat mensen juist door corona bewust zijn geworden van kwaliteit. Daar plukken wij de vruchten van", vertelt Janine Tazelaar van De Appelaere.

Het bedrijf introduceerde gedurende de pandemie de vierde toevoeging aan haar assortiment; de Druivelaere. Het product werd vervolgens uitgeroepen tot 'Beste Product van het jaar 2021-2022' in België in de categorie fruitdranken. "Helaas konden we die, om wel bekende redenen, toen niet aan het publiek laten proeven. Nu kon het eindelijk weer en is hij op de Horecava echt heel goed ontvangen. Dit blijkt ook wel uit de orders die we na de beurs binnen hebben gekregen."

Zoals gezegd ziet Janine dat de consument steeds bewuster wordt van kwaliteit. "Er wordt meer en meer op gelet bij de aankopen, waardoor we in Nederland, maar ook in België, een mooie groei hebben mogen doormaken." Het bedrijf, dat levert aan de retail en horeca, onderscheidt zich doordat het haar fruit in september en oktober direct van de boom perst. "Sommigen persen heel het jaar door, maar wij kopen het fruit direct na de oogst in, persen het en het sap wordt vervolgens opgeslagen in tanks. Dan wordt het gedurende het jaar gebotteld. Zo behouden we een optimale kwaliteit." 

Ondanks de uitdagingen kijkt Janine daarom met een uiterst positief gevoel naar de toekomst. "Uiteraard ondervonden ook wij de nodige hinder van de crisis in de wereld, maar dankzij betrouwbare partners hebben we altijd kunnen zorgen dat we alles konden leveren. Ik ben trots om te zeggen dat we nog nooit nee hebben hoeven verkopen en die consistentie heeft ervoor gezorgd dat men voor De Appelaere koos. Als ze dan eenmaal overgestapt zijn, blijven ze ook hangen", lacht Janine. Op deze manier willen ze de gestage groei in Nederland en België voortzetten. "Uiteindelijk hebben we ambities genoeg, maar wat we doen, willen we goed doen. Voor nu is er daarom nog een wereld te winnen in Nederland en België, dus daar gaat onze volledige focus naartoe."

Voor meer informatie:
De Appelaere
Philipsweg 2, 4508 NP
Waterlandkerkje
+31 117 453026
janine@appelaere.nl     
www.appelaere.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.