Kersenverpakker richt zich op meerdere fruitsoorten

"Over enkele jaren worden we de grootste blauwe bessenexporteur van Griekenland"

Het kersenseizoen in Griekenland is volgens Levent Sadik Ahmet, CEO van kersenverpakker Yaka IKE, goed geweest ondanks de lagere vraag. "We hebben een redelijk succesvol kersenseizoen gehad in 2022, hoewel de exportmarkt over het algemeen terughoudend reageerde en de vraag lager was dan voorgaande jaren. Maar Midden-Europa, een belangrijke markt voor ons, was stabiel. We hebben ondertussen ook enkele proeven gedaan in nieuwe markten die we volgend seizoen met een uitgekiend schema gaan beleveren. De lagere vraag op de lokale markt is anderzijds zeker een uitdaging geweest. We denken trouwens dat de vraag nog een paar jaar zal achterblijven als gevolg van de inflatie en de moeilijke economische situatie in vele landen. Desondanks streven we ernaar om meer kersen te exporteren door ons klantenportfolio uit te breiden en nieuwe markten te betreden. Daarnaast gaan we onze kwaliteitsgerichte werkwijze, zoals die we voor kersen hanteren, ook toepassen op andere fruitsoorten." 

Ahmet is ervan overtuigd dat die focus op kwaliteit het bedrijf bij de koplopers heeft gehouden. En voor het komende jaar is het diversifiëren van het assortiment een van de belangrijkste doelen, legt hij uit. "We zijn een 100% kwaliteitsgericht bedrijf. We halen de hoogste scores op certificeringen als IFS (100%) en BRC (AA) en bewijzen de kwaliteit van onze producten en dienstverlening elke dag in de samenwerking met de grootste supermarktketens van Europa. We geloven dat we op deze manier de uitdagingen en moeilijkheden van een lagere vraag in het afgelopen seizoen hebben overwonnen en het zal ons ook helpen om soortgelijke problemen in de komende seizoenen het hoofd te bieden. Naast deze kwaliteitsgerichtheid hebben we geïnvesteerd in het verbreden van ons productassortiment. Komend seizoen gaan we onze klanten ook ander fruit aanbieden zoals abrikozen, druiven, granaatappelen en kiwi's. Dit zal ons wapenen tegen toekomstige uitdagingen. Daarvoor hebben we ook al moderne machines in onze faciliteiten." 

De kersenverpakker heeft veel ambitie en streeft ernaar om binnen een paar jaar de grootste blauwe bessenexporteur van Griekenland te zijn. "Twee jaar geleden hebben we onze machinecapaciteit vergroot. Maar we hebben ook aanzienlijk geïnvesteerd in de teelt, met name in blauwe bessen. We hebben nu de grootste blauwe bessenproductie in Griekenland en de hele teeltfaciliteit is biologisch gecertificeerd. De komende jaren zullen we de grootste blauwe bessenexporteur van Griekenland zijn. De investering in de teelt van blauwe bessen en het breder wordende productportfolio zijn de grootste vernieuwings-activiteiten sinds de oprichting van het bedrijf. De blauwe bessenteelt is voor ons overigens een grote uitdaging, want we zijn de eersten in de regio die het proberen. We leveren zelfs de nodige kennis aan lokale telers zodat ook zij kunnen investeren, want we zien het als een zeer winstgevende branche voor de toekomst", besluit Ahmet. 

Voor meer informatie:
Levent Sadik Ahmet
Yaka Cherry Packing & Sorting
Tel: +30 2531082800 (Griekenland)
Mob: +30 6946759739
levent@yaka.gr 
www.yaka.gr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.