Wat doen de Californische regens met de groenteteelt?

In de afgelopen week is er in Californië overvloedige regen gevallen. Het gebied rond Santa Maria, waar het hele jaar door groenten worden geteeld, kreeg in korte tijd tussen 3 en 5 inches regen. Onderstaande foto's tonen enkele velden van Babé Farms die momenteel beplant zijn. "We telen de meeste van onze producten het hele jaar door, dus alles van wortelgroenten tot babysla en speciale groenten zit momenteel in de grond," zegt Matt Hiltner van het bedrijf. De oogstploegen zijn tot nader order stilgelegd.

Foto: Babé Farms

Wegafsluitingen hebben gevolgen voor de leveringen, maar Hiltner zegt dat het een tijdelijk probleem is dat hopelijk snel wordt opgelost. "We zien nu al dat sommige hoofdwegen weer opengaan, dus het gaat zeker de goede kant op."

Positief is dat Babé Farms de oogst heeft kunnen voortzetten in gebieden die niet zo hard door de regenbuien zijn getroffen. Ook heeft het bedrijf zijn voorraad kunnen aanvullen met producten van partnertelers in andere gebieden. Daardoor zouden de voorraden naar de winkels moeten blijven stromen en worden lege schappen niet verwacht. "We kijken ernaar uit om onze klanten te blijven bedienen hoe we kunnen totdat we volledig hersteld zijn van de storm."

Foto: Babé Farms

Deze foto's zijn van de velden van Babé Farms, maar veel meer telers in Californië hebben momenteel met dezelfde problemen te maken.

Voor meer informatie:
Matt Hiltner
Babé Farms, Inc.
Tel: +1 805 925 4144
matt@babefarms.com
www.babefarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.