Binnenkort Aziatische groenten uit Mexico op Europese markt

Aziatische groenten, waaronder paksoi, Shanghai paksoi, blaadjes van peultjes, Choi Sum en baby Chinese kool, geteeld in Mexico en tot nu toe geëxporteerd naar de VS en Canada, zouden binnenkort ook naar de Europese markt verladen kunnen worden. Daartoe zoekt teler en exporteur Daily Veggies nu partners in Europa, zegt José Negrete, verantwoordelijke Groeistrategie bij het bedrijf. 


José Negrete, verantwoordelijke Groeistrategie bij Daily Veggies

"Aziatische bladgroenten zijn over het algemeen zo'n 10-20% winstgevender dan conventionele groenten onder normale marktomstandigheden. We zoeken een samenwerkingsverband in Europa om de markt te kunnen betreden. Wij geloven dat er grote kansen liggen in landen als Engeland en Duitsland", zegt Negrete. 

Daily Veggies, gevestigd in de Mexicaanse staat Guanajuato, richtte zich oorspronkelijk op het telen van paarse knoflook. Het bedrijf kwam eerder toevallig bij de Aziatische groenten terecht. "We zijn 10 jaar geleden begonnen met het telen van Aziatische groenten. In die tijd was onze core business paarse knoflook. We hadden een Aziatische buur die verhuisd was vanuit Toronto, Canada, en Aziatische groenten probeerde te telen in Guanajuato. We hielpen hem een handje en mettertijd waren we in staat om de kwaliteit te halen die de Aziatische consument verlangt. We verzenden momenteel 60% naar de Verenigde Staten en 40% naar Canada. Ons hoofdseizoen is van november tot en met mei, maar we hebben de mogelijkheid om jaarrond te oogsten", vertelt Negrete.

In de afgelopen tien jaar zijn de activiteiten van het bedrijf uitgebreid. Het teelt en verpakt de producten in Mexico, maar heeft ook magazijnen en kantoren in New York City en McAllen, Texas. "We hebben meerdere verpakkingsopties om tegemoet te komen aan de behoeften van de klanten. We zorgen er voortdurend voor dat onze producten voldoen aan de veiligheidsnormen en de vereisten die door de sector zijn vastgesteld. Onze visie is om de consument een kwaliteitsvol, vers product aan te bieden. Momenteel verladen we 20% conventionele groenten en 80% Aziatische groenten. Onze jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 10.000 ton." 

Daily Veggies had interesse van Europese kopers voordat de coronapandemie toesloeg, maar moest de plannen voor export opschorten in afwachting van een normalisering van de handelsomstandigheden. "We exporteren nog niet naar Europa. We hebben wel een aantal potentiële klanten die we hebben ontmoet op Fruit Logistica 2020, maar vanwege corona moesten we het project op stand-by zetten. Hopelijk kunnen we dit jaar van start gaan. Europese retailers of groothandelaren die op zoek zijn naar Aziatische groenten met toegevoegde waarde en hun etnische programma willen opwaarderen of uitbreiden, kunnen geïnteresseerd zijn in wat wij te bieden hebben", besluit Negrete.

Daily Veggies exposeert op Fruit Logistica in hal 23, stand E-07.

Voor meer informatie:
José Negrete
Daily Veggies
Tel: +52 442 750 8648 (Mexico)
jfnegrete@jav.com.mx 
www.daily-veggies.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.