Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vollegrondsslateler moest bakens verzetten

Tholen - Met Levarht als verreweg grootste afnemer hoefde Tuinderij Boender zich over de afzet nooit al te veel zorgen te maken. Na het plotselinge faillissement van de exporteur, moest de vollegrondsslatuinder zijn bakens verzetten. "Levarht was een hele trouwe afnemer met klanten over de hele wereld, dus we moesten wel even schakelen voorafgaand aan het seizoen. Maar we hebben het als een kans aangegrepen en die marktbenadering heeft vruchten afgeworpen, want we hebben er een aantal mooie klanten bijgekregen in diverse segmenten", vertelt Mart Boender.

De tuinder teelt in de omgeving van Piershil op een areaal van zo'n 10 hectare Lollo Bionda, Lollo Rossa en rode en groene eikenbladsla.  Het seizoen start traditiegetrouw rond 5 mei en afgelopen jaar sloot Mart het seizoen in de tweede week van november af. "De slateelt zit in onze genen. Als er vraag is, kunnen we ook bindsla, bataviasla, frisee of salanova-types telen. Daar kunnen we snel op inspelen. We zijn nog niet PlanetProof-gecertificeerd, maar als daar vraag naar is, willen we graag het certificeringstraject ingaan. We zijn wel zowel GlobalGAP als GRASP gecertificeerd."

De teler gelooft heilig in de toekomst van de vollegrondssla. "Wij hebben harde sla, die langer houdbaar is. Die moeten hun weg kunnen vinden op de vele exportmarkten die de Hollandse exporteurs bedienen, maar ook op de binnenlandse markt hebben we in de zomer supermarkten, snijderijen en horeca een mooi vers product van eigen bodem te bieden. Ik geloof dat we met onze gezonde producten aan de goede kant zitten. Zeker na de corona-crisis zijn mensen bewuster bezig met hun gezondheid. Ik ben ervan overtuigd dat er een sterke vraag naar onze gezonde groenten blijft."

 

Voor meer informatie:
Mart Boender
Tuinderij Boender
Noorderstraat 5
3264 AP Nieuw-Beijerland
+31 (0)6 11 15 73 54
mart@tuinderijboender.nl   
www.tuinderijboender.nl