Fred van Heyningen nieuwe voorzitter Coöperatie Growers United

De leden van telerscoöperatie Growers United stemden donderdag 12 januari unaniem in met de benoeming van Fred van Heyningen tot bestuursvoorzitter van de coöperatie per 1 april. Van Heyningen is tot die datum interim-CEO bij Hoogvliet supermarkten. Daarvoor was hij onder meer CEO bij Nature’s Pride en directievoorzitter van Rabobank Westland.

“Met zijn kennis van onze sector, retail, internationalisatie en de financiële wereld zijn wij ervan overtuigd dat Fred ons kan helpen om met de juiste strategie en aanpak onze ambities voor 2030 te realiseren”, aldus Jack Groenewegen, namens het bestuur.

Nieuwe bestuurlijke structuur
Met de benoeming van Fred van Heyningen is de nieuwe bestuurlijke structuur rond. Zo stemden de ALV in december al voor de benoeming van leden voor zowel het strategische Growers United Bestuur als voor het Productiebestuur.

Het Growers United Bestuur is per 1 april 2023 samengesteld uit ervaren bestuurders: Jack Groenewegen, Pleun van Duijn, Tom Zwinkels, en uit directieleden Jan Opschoor, Perry Dekkers en Stefan van Vliet.

Voor het Productiebestuur, dat zich richt op de realisatie van de strategische besluiten rondom teelt en de productie in binnen en buitenland, stemden de leden voor de benoeming van: Stefan Oussoren, Richard Hartensveld, Roy Persoon, Michel Zuijderwijk, Twan van Marrewijk, Ben Groenewegen en Floris van der Linden.

Aansturing als één geheel
Met het nieuwe besturingsmodel worden verkoop, verpakken en productie als één geheel aangestuurd, waarmee de verdere integratie in Growers United vorm krijgt. Fred van Heyningen: “Ik heb er ontzettend veel zin in om mijn kennis, ervaring en drive in te zetten om de coöperatie naar een volgende fase te brengen en daarmee bij te dragen aan het nog sterker maken van de bedrijven van de telers. Persoonlijk voel ik mij erg thuis in een coöperatie als Growers United waar samenwerking, ambitie en puur ondernemerschap zo hoog in het vaandel staan.”

De coöperatie start het tweede kwartaal van 2023 met het nieuwe bestuurlijke model.

Voor meer informatie:
Growers United
www.growersunited.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.