"Seizoen gered dankzij export"

Nog enkele weken Italiaanse Comune clementines op de markt

"We zullen het seizoen van de Comune clementines vroeger dan verwacht beëindigen. Er is geen tekort aan product, maar helaas is er een hoog percentage uitval door de bizarre weersomstandigheden tot voor kort. Vermoedelijk zullen we de laatste pallets nog voor het einde van de maand laden", zegt Daniele Martucci, eigenaar van Martucci, een bedrijf in de Zuid-Italiaanse provincie Tarente dat gespecialiseerd is in de verwerking en verkoop van citrus.

"De aanhoudende regens begin december, de hoge luchtvochtigheid en de vele zonnige dagen zorgden voor problemen met ‘water spot’, waardoor de uitval in de boomgaarden en in het pakstation bijna 30% bedroeg. Om geschillen te voorkomen zijn we nu al klaar met het geborstelde product. In deze laatste paar weken van verkoop richten we ons uitsluitend op clementines met blad, die naar Roemenië en sommige andere Europese landen worden verzonden. Voor de teler liggen de huidige prijzen rond de € 0,40-0,50 per kilo, afhankelijk van de kwaliteit die we aangeleverd krijgen." 

Daniele Martucci

Voor Martucci kan het clementineseizoen dus als bevredigend worden beschouwd, maar vooral dankzij de export. "Meer dan 90% van onze volumes werden naar een aantal Europese landen verscheept, met name naar Frankrijk en Oost-Europese landen. We zijn gered dankzij die buitenlandse klanten, die nog steeds grote hoeveelheden fruit blijven vragen. In Italië is de afzet van clementines dit jaar evenwel nooit echt van de grond gekomen." 

Voor meer informatie:
Martucci Srl
Via Chiatona
74016 Massafra (TA) - Italië
Tel: +39 338 2620262
martucci.export@tiscali.it
martucci.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.