Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dutch Seaweed Group en SeaweedTech gaan samen

Tholen - Na een periode van samenwerking hebben Dutch Seaweed Group en SeaweedTech besloten zich samen te voegen. Beide bedrijven zijn actief in de teelt van zeewier. Dutch Seaweed Group teelt in de Oosterschelde en SeaweedTech is bezig om de teelt binnen een kassenstructuur uit te rollen. Daarnaast importeert het bedrijf zeesla van het Israëlische Seakura dat op dezelfde manier teelt als SeaweedTech in Nederland zal gaan doen. Of er een nieuwe naam komt waar beide bedrijfsactiviteiten onder zullen vallen, is nog niet bekend.

"Met elkaar hebben we nu mensen met diverse expertises aan boord, niet alleen sales en productontwikkeling, ook op cultivatie. We hebben nu ineens drie experts in 'wierkunde", vertelt Alwin B Kool. "Natuurlijk is de teelt en de groei van het wier in het open water anders dan in bakken, maar het opkweken van zeesla uit sporenmateriaal is redelijk hetzelfde. En of we nu op het land of in de Oosterschelde kweken, uiteindelijk delen we onze afzetmarkt."

Biologisch zeewier
Samen gaan de bedrijven verder in de markt voor biologisch zeewier die zich nog volop moet ontwikkelen. De vraag is groeiende, hoewel minder gestaag dan gehoopt. Maar er zijn geïnteresseerde producenten die willen dat het lokaal geproduceerde zeewier past in hun - vaak biologische - producten", legt Alwin uit. "Veel geïnteresseerde producenten willen dat het zeewier past in hun - vaak biologische - producten", legt Alwin uit. Het biologisch certificaat is dus van groot belang voor de zeewiertelers, ook omdat daarmee qua prijs geconcurreerd kan worden met de lage kosten van wildpluk en importproducten uit Azië. 

"Ons biologisch zeewier is echt iets anders dan de wildpluk van de concurrent uit Frankrijk, Engeland en Ierland. In Frankrijk is het ooit gecertificeerd, omdat bedacht is dat het sowieso biologisch is omdat je het van het strand plukt, maar in Engeland en Ierland is dat niet zo. Dat wij het het foodsafe en biologisch kunnen aanleveren, is wat ons anders maakt. Bovendien telen wij wakame in de Oosterschelde. Dat is uniek. Het is daar ooit beland en wordt inmiddels gezien als een lokaal wier, maar van oorsprong groeit het in Azië. Daarom mag het in de rest van Europa niet geteeld worden."

De mogelijkheden voor de toepassing van zeewier zijn eindeloos. Zo belandde de zeesla van SeaweedTech bijvoorbeeld in de drop van Klepper & Klepper. "Al die mogelijkheden zijn fijn, maar het is tegelijkertijd ook een uitdaging. Aan de ene kant blijven we breed zoeken naar klanten, aan de andere kant moeten we ook een keer een richting gaan kiezen. Maar goed, zover zijn we nog niet."

Voor meer informatie:
Alwin Kool
SeaweedTech
Moezelhavenweg 9 
1043 AM Amsterdam
alwin@seaweed-tech.eu 
info@seaweed-tech.eu 
www.seaweed-tech.com 

Dutch Seaweed Group
Krab 5
4401 PA Yerseke
+31 (0)6 53798282
mail@dutchseaweedgroup.com 
www.dutchseaweedgroup.com