Roberto Boscolo van de groothandelsmarkt in Padua (Italië)

"Betere resultaten in het buitenland dan op de binnenlandse markt"

"De verkoopsituatie is eerder ingewikkeld: de binnenlandse markt is verlamd, terwijl onze afzet in het buitenland iets beter gaat", zegt Roberto Boscolo, coördinator van de groothandelsgroep van Maap, de groothandelsmarkt van het Italiaanse Padua.

"De kerstperiode is niet verlopen zoals gehoopt. De afzet was echt laag. De huishoudens kijken aan tegen prijsstijgingen en de meeste consumenten zijn veel voorzichtiger geworden in hun aankopen. De afzet in het buitenland ging in december een beetje beter, ook al is het nu weer wat minder. We keren terug naar een lager niveau."

De Maap heeft een lange traditie in de export. Oostenrijk, Duitsland, Kroatië, Bosnië, Slovenië en Servië zijn slechts enkele van de landen waarmee de groothandelaren van Padua winstgevende relaties hebben opgebouwd.

"Kroatië is een zeer interessante partner, en dat zag je ook aan het einde van 2022. We hopen dat die trend zich ook dit jaar voortzet", vertelt Boscolo.

Roberto Boscolo op een archieffoto

En wat kunnen we de komende maanden verwachten? "Eerlijk gezegd zie ik de mogelijkheid van grote veranderingen op korte termijn niet. De economie is wat ze is: de consumptie is laag. We zullen waarschijnlijk moeten nadenken over het verminderen van de productie om de kosten te beperken, onverkochte voorraden te vermijden en de prijzen op een redelijk niveau te houden." 

Voor meer informatie:
MAAP
Corso Stati Uniti, 50
35127 Padua (PD) - Italië
Tel: +39 (0)49 869 2111
www.maap.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.