"Uitdagingen Egyptisch citrusseizoen zullen eind januari verergeren"

Meer Egyptische citrustelers melden dat zij de twee belangrijkste uitdagingen van het seizoen in Egypte moeten aangaan: het tekort aan grote maten en de moeilijkheid om de Russische markt te bevoorraden. "De telers staan onder hoge druk om zich aan te passen aan de moeilijkheden van het seizoen," bevestigt Abozeid Mohamed, Marketing & Sales Manager van Agroland.

Abozeid legt uit: "We zijn één maand in het seizoen en de vraag is in dit stadium misschien nog niet op het verwachte hoogtepunt, maar we blijven optimistisch gezien het tekort aan hoeveelheden in andere landen met een vergelijkbaar productassortiment. Wij verwachten een grotere vraag naar Valencia-sinaasappelen in de tweede helft van het seizoen."

Rusland is goed voor bijna een derde van de export van Egyptisch citrus, gevolgd door Europa en de Arabische Golfstaten. Als gevolg van de sancties zijn momenteel echter slechts enkele transportlijnen tussen Egypte en Rusland operationeel.

Dit probleem zal nog toenemen wanneer andere producten op de markt komen, zoals Egyptische aardappelen, die ook op grote schaal naar Rusland worden uitgevoerd en eind januari klaar zijn voor verzending. Agroland, dat citrus en aardappelen exporteert, zet zich schrap voor de komende weken: "We proberen zoveel mogelijk zendingen zo snel mogelijk veilig te stellen en organiseren de zendingen dienovereenkomstig. Sommige Russische importeurs boeken ook bulkschepen om goederen uit Egypte te verschepen, maar dit is niet erg efficiënt."

Het bedrijf, dat al meer dan 40 jaar bestaat, wil voor de komende seizoenen andere afzetmarkten vinden: "We willen ons in de nabije toekomst richten op de Japanse markt, en we zijn ook geïnteresseerd in groei op nieuwe markten zoals Brazilië en Afrika."

"Onze 10.000 ha land ligt in verschillende regio's van Egypte, waardoor we voor elk product het optimale perceel kunnen kiezen. We hebben ook drie pakstations voor alle citrusrassen en twee pakstations voor aardappelen. Onze teeltbedrijven zijn uitgerust met de nieuwste machines voor het telen en oogsten en al onze bedrijven zijn gecertificeerd door GlobalGAP om de voedselveiligheid te garanderen van alle soorten producten die we telen," besluit Abozeid Mohamed.

Voor meer informatie:
Abozeid Mohamed
Agroland For Agricultural Manufacturing
Tel: +20 100 516 4891
info@agroland-egypt.com 
agroland-egypt.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.