Amazon wil drie Britse distributiecentra sluiten

Brits Sainsbury's verhoogt winstverwachting na stijging kerstomzet
Het Britse supermarktconcern Sainsbury's voorspelt voor het hele jaar een winst aan de bovenkant van zijn verwachtingen. De beter dan verwachte prestaties in algemene producten zorgden voor een stijging van de onderliggende omzet met 5,9% in het kerstkwartaal. De op Tesco na grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk had eerder een onderliggende winst voor belastingen voorspeld voor 2022-23 van €710 tot 778 mln. Het maakte € 823 mln winst in 2021-22.
Bron: reuters.com 

Amazon wil drie Britse distributiecentra sluiten, met gevolgen voor 1200 banen
Amazon is van plan om drie distributiecentra in Groot-Brittannië te sluiten met een impact op 1200 banen, maar werknemers krijgen de kans om over te stappen naar andere eenheden, aldus de online retailgigant.
Bron: reuters.com 

België: Budgetvriendelijk kerstdiner voert de boventoon tijdens drukste periode van het jaar bij Colruyt Group
De populairste groenten waren Belgische andijvie en champignons. Woonzorgorganisaties zetten vaak gevulde appelen met cranberry's, zuurkool en ijs in de vorm van een kerstboom op het menu.
Bron: press.colruytgroup.com 

Britse recessie beperkt groei foodretailverkoop in 2023 tot 5%
Volgens marktonderzoeker NielsenIQ zal het zwakke vertrouwen in de persoonlijke financiën en de druk op het beschikbare inkomen de groei van de verkoop van levensmiddelen in 2023 beperken tot ongeveer 5%. NielsenIQ zei dat de Britse levensmiddelenomzet in de vier weken tot 31 december op jaarbasis met 10,9% is gestegen, maar dat de daling van de hoeveelheden wordt verhuld wanneer rekening wordt gehouden met de inflatie.
Bron: reuters.com 

Russische supermarktketen Magnit gaat nieuwe discountketen oprichten
Supermarktketen Magnit is van plan een nieuwe discountwinkelketen op te richten, meldt de Russische zakenkrant Kommersant, die zich beroept op twee bronnen die bekend zijn met de plannen. "We beschouwen discounters als een van de meest veelbelovende formats voor ontwikkeling, dus we zullen onze aanwezigheid in dit segment actief vergroten," liet de persdienst van Magnit weten in antwoord op een verzoek van Reuters. Sinds 2020 ontwikkelt Magnit de discounterketen Moya Tsena (Mijn Prijs). Volgens Magnit zijn er vanaf december 2022 ongeveer 700 My Price-winkels in 63 regio's.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.