Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mobiele app voor het meten van fruit voor het eerst op Fruit Logistica

Als antwoord op de groeiende vraag van de Europese markt naar zijn mobiele AI-app voor het sorteren van fruit, zal de Nieuw-Zeelandse startup Hectre voor het eerst aanwezig zijn op de Fruit Logistica 2023.


Middelgrote telers en verpakkers kunnen de Spectre iPad versie gebruiken in de boomgaard of het verpakkingsstation voor een snelle betrouwbare maatbemonstering 

"Gezien de grote belangstelling voor onze oplossingen willen we graag meer tijd besteden aan gesprekken met Europese telers, verpakkers en bedrijven, om meer te weten te komen over de uitdagingen waar zij voor staan en hoe wij die uitdagingen kunnen helpen aanpakken," aldus Matty Blomfield, medeoprichter en CEO van Hectre.

Samen met een uitgebreide app voor boomgaardbeheer, die fruittelers helpt hun boomgaarden te digitaliseren en de prestaties van de plukkers te verbeteren, heeft Hectre de afgelopen 24 maanden zes computer vision-oplossingen voor het meten van fruit geleverd.

Hectre's Spectre hand-held fruit sizing app detecteert en dimensioneert meer dan 100 stuks fruit per bak vanaf een eenvoudige foto op een standaard iPad. De maatresultaten zijn binnen enkele seconden beschikbaar. De mobiliteit en eenvoud betekenen dat de app kan worden gebruikt in de boomgaard zodra het fruit is geplukt, of in het verpakkingsstation, wat zorgt voor een enorme toename van betrouwbare maatgegevens om de pluk, de verpakking, de vracht en de verkoop beter te informeren.

Washington Fruit & Produce gebruikt Spectre (handheld iPad optie) in de boomgaard om te helpen met de communicatieketen van het veld, naar het magazijn en naar de verkoop. Hun medewerkers nemen foto's van volle bakken fruit in de boomgaard en Spectre detecteert en dimensioneert het fruit. De resultaten worden intern gedeeld en leveren grote hoeveelheden maatgegevens op, eerder dan ooit tevoren.

Sage Fruit was op zoek naar een oplossing die de enorme hoeveelheid fruit die ze ontvangen kon beheren. In 2022 bracht Hectre Spectre Top Down uit, dat de mobiele app voor het meten van fruit combineert met een eenvoudige installatie van een overheadcamera. Terwijl open top trucks onder de camera doorrijden, detecteert en dimensioneert Spectre meer dan 100 appelen uit elke bak op de bovenste laag van de truck, wat een immense toename van vroege maatgegevens oplevert, die via CSV of API kunnen worden gedeeld met QC-, plannings- en verkoopteams.

De Spectre Top Down app kan meer dan 5000 appelen per vrachtwagen detecteren en de grootte ervan bepalen wanneer de vrachtwagens bij de ontvangst aankomen

Nicole Gordy van Sage Fruit zegt dat Spectre tech een enorme toename van hun grootte en kleur bemonstering oplevert waar betrouwbare gegevens cruciaal zijn. "We kunnen gegevens over de grootte van meer dan 5000 appelen vastleggen op basis van slechts één vrachtwagen die binnenkomt."

Monson Fruit is een ander verpakkingsbedrijf in Washington dat er baat bij heeft. "Met de grote steekproeven die we van Spectre krijgen, kunnen we het juiste moment bepalen om de beste markt voor dat fruit te bereiken en het hoogste rendement te behalen. We kunnen ook dure stopzettingen van verpakkingslijnen verminderen. We zijn in staat onze verkoopteams te voorzien van betere prognoses," zegt Master Operator Jaritt Hays.

Hectre, winnaar van de wereldwijde AgTech Breakthrough Awards 2022 en 2021, zal een Serie A-investeringsronde aanbieden.

Bezoek hen op Fruit Logistica Berlijn Hal 5.1 stand A-33.

Voor meer informatie:
Kylie Hall 
Hectre 
+64 27 419 8322
kylie@hectre.com 
www.hectre.com 

Publicatiedatum: