Marktaandeel Turkse appelen in India groeit

"De vraag naar Granny en Fuji is redelijk goed"

"Na een trage start ligt de vraag naar appelen uit Turkije op dit moment op een stevig niveau," vertelt Enes Gulbudak, exportmanager van de Turkse appelteler en -exporteur Gulbudak. "Eind augustus zijn we begonnen met de oogst van de Gala’s. We hadden meer dan 3.000 ton en de kwaliteit is uitstekend. De export kwam begin september op gang. De vraag was de eerste weken wat laag, maar vanaf oktober is die flink toegenomen en we hebben de Gala’s tot eind december kunnen leveren. Momenteel verpakken we Granny’s, Fuji’s en Red Delicious. De vraag naar Granny en Fuji is vrij goed, maar Red Delicious presteert niet zoals vorig seizoen. We verwachten echter dat daar over twee weken verandering in komt." 

Volgens Gulbudak is hun locatie ideaal voor het telen van appelen. "We hebben 650 hectare appelboomgaard in Isparta, rond het prachtige Egirdir-meer. Dit gebied heeft de perfecte klimatologische omstandigheden voor de appelteelt. We oogsten elk seizoen ongeveer 25.000 ton appelen. Naast afzet op de lokale markt hebben we een ook een exportafdeling. We controleren het hele proces in elke fase, aangezien we geen beroep doen op tussenpersonen. Daarom loopt alles heel vlot." 

Aangezien de voorraden appelen in India steeds kleiner worden, verwacht Gulbudak dat er binnenkort meer volumes naar de Indiase markt kunnen worden geëxporteerd. "De vraag ligt tegenwoordig op een gemiddeld niveau. Nu de lokale voorraad in India aan het afnemen is, zal ons marktaandeel in februari naar een hoger niveau stijgen. Onze belangrijkste markt is India, maar daarnaast exporteren we ook naar Maleisië, Singapore, Hong Kong en enkele Oost-Afrikaanse landen. En we zijn van plan om binnenkort de Thaise markt te betreden", besluit hij. 

Voor meer informatie:
Enes Gulbudak
Gülbudak Gida Sogutma
Tel: +90 530 322 39 08 (Turkije)
enes.gulbudak@gulbudak.com.tr 
www.gulbudak.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.