Astrid Etevenaux, telersorganisatie Carottes de France:

Grotere vertegenwoordiging dankzij het lidmaatschap van Champs de Légumes

Midden in winterseizoen 2022-2023 heeft Franse Telersorganisatie Carottes de France een nieuw lid uit het noorden van Frankrijk verwelkomd: Champs de Légumes. Champs de Légumes is een teeltbedrijf dat gespecialiseerd is in het telen van HEV en Demain La Terre gecertificeerde kwaliteitsveldwortelen. Om de ontwikkeling op het gebied van verantwoorde en geëngageerde Private label-merken voort te kunnen zetten, zal het bedrijf naar verwachting dit jaar ook nog de IFS-certificering gaan halen.

Nieuwe leden
Telersorganisatie Carottes de France heeft onlangs drie nieuwe leden verwelkomd: La Perche uit het departement Allier (geleid door Xavier en Julien Aymard), Otima uit de regio Hauts-de-France (geleid door Benjamin Pontel) en onlangs dus Champs de Légumes uit het noorden van Frankrijk. Op deze manier vertegenwoordigt de telersorganisatie het belangrijkste teeltgebied van Frankrijk. "Wij zijn heel blij een tweede lid uit Hauts-de-France, een regio die binnen onze organisatie nog niet was vertegenwoordigd, te hebben verwelkomd. Met dit nieuwe lid wordt onze vertegenwoordiging binnen de wortelsector op nationaal niveau flink vergroot.

De wortel is de door de Fransen tweede meest geconsumeerde groente, na de aardappel", vertelt directeur van Telersvereniging Carottes de France Astrid Etèvenaux. Manager bij Champs de Légumes Augustin d'Hérouël heeft de telersvereniging bedankt voor de hartelijke ontvangst en de openheid van en naar de professionals uit andere teeltgebieden en dus ook die met een andere knowhow.

Aangezien bovengenoemde ook gunstig zal zijn voor de structurering van de wortelsector, is ook voorzitter van Telersvereniging Carottes de France Bernard Guillard enthousiast over het genomen besluit. "Het aantal telers dat zich bij ons heeft aangesloten, weerspiegelt de wens om de waarden van de Franse teelt en de duurzame ontwikkeling ervan te bevorderen."


Foto: A. Vacheron / AOP Carottes de France, Telersvereniging Carottes de France

Op dit moment telt Telersvereniging Carottes de France 12 leden uit het noorden van Frankrijk (Otimo, Champs de Légumes), Normandië (GPLM, Groupe Coopératif Français de Producteurs de Légumes, Agrial, Syndicat des producteurs de carottes de Créances), het zuidwesten van Frankrijk (Altus, OPSO, Vitaprim, Sopa) en het zuidoosten van Frankrijk (La Perche, Priméale, Arterris).

"De telersvereniging brengt vooral structuur binnen de sector. Om de producten van de diverse telers zo optimaal mogelijk in te kunnen zetten, is het belangrijkste doel om een aanbod op de markt te brengen, dat aangepast is aan en in overeenstemming is met de marktvraag. Dit gebeurt onder meer aan de hand van de volgende rond de markt gecentreerde missies: vertegenwoordiging, techniek, communicatie en samenwerking.

Vertegenwoordiging
Al vóórdat de verschillende seizoenen van start gaan, proberen we te weten te komen wat de telers concreet van plan zijn. We analyseren de afzet- en offertecijfers uit het verleden, maken wekelijks een update over de ontwikkeling van een bepaald seizoen en analyseren de ontwikkeling ervan ten aanzien van de consumptieaantallen.

Techniek
"Daarnaast bieden we de professionals binnen de sector technische ondersteuning. Dit doen we via een onderzoeks- en experimenteer-plan dat we dankzij de experimenteerstations Invenio en Sileban over een periode van 10 jaar hebben kunnen opstellen om met name wat betreft de onkruidbestrijding (het belangrijkste punt) aan de eisen van de leden te kunnen voldoen.

Communicatie en samenwerking
"Verder communiceren we collectief over onze producten op sociale netwerken, over de teelt en de voedingswaarde ervan en toegankelijke recepten die de verschillende bereidingswijzen van de producten laten zien."

"Ten slotte werken we nauw samen met Interfel om kwesties als de ontwikkeling van de Franse AGEC-wet op de voet te kunnen volgen en de belangen van onze leden en onze sector zo goed mogelijk te kunnen verdedigen."

Voor meer informatie:
Astrid Etèvenaux
AOP nationale Carottes de France
astrid.etevenaux@carottes-de-france.fr  
www.carottes-de-france.fr  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.