Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer Europeanen consumeren dadels

De export van Tunesische dadels, met name Deglet Nour dadels, beleeft gouden tijden dankzij de populariteit van dit ras op de internationale markt. Volgens Nasri Abdelhamid, directeur van Afrimex, is Deglet Nour ongetwijfeld de meest bekende en ook de meest gevraagde dadel. 80% van de door Afrimex geteelde volumes is van dit ras. 

De consumptie van dadels in het algemeen, en Deglet Nour in het bijzonder, neemt steeds verder toe vanwege de gezondheids-voordelen van het fruit. "Voorheen was onze export naar Europa beperkt tot etnisch Arabische en Turkse markten en gerelateerd aan de feestkalender. Tegenwoordig wordt de consumptie van dadels een dagelijkse gewoonte en wordt dit fruit ook steeds meer geconsumeerd door Europeanen."

Nasri voegt eraan toe dat Afrimex de Deglet Nour dadel jaarrond teelt en exporteert, met productiepieken tijdens de Ramadan en aan het einde van het jaar. Via een dochteronderneming in Duitsland levert Afrimex aan etnische markten, groothandelaren en supermarkten in Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Oost-Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Deglet Nour ziet ook een beginnende vraag komen vanuit Afrika, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. "We zullen profiteren van de bekendheid van dit ras om deze markten te betreden. We bieden een product van zeer goede kwaliteit dat door de klanten zal worden gewaardeerd. Naast de nutritionele voordelen is ons product ook aantrekkelijk door z’n lichtere kleur en de maatsortering. De dadels hebben bovendien een zachte honingachtige smaak." 

Afrimex kan verder rekenen op een groot voordeel: de korte afstand tussen Tunesië en Europa. "We kunnen in slechts 5 dagen overal in Europa leveren, waardoor we een kwaliteitsproduct kunnen aanbieden tegen lagere kosten", aldus Nasri. "We beheersen de hele keten in al zijn fasen: telen, oogsten, exporteren en doorverkopen in Europa. Dat kunnen we dankzij onze eigen faciliteiten, werknemers en knowhow."

Het bedrijf profiteert ook van zijn irrigatiemogelijkheden, waardoor het de oogstvolumes kan vergroten en aan de groeiende vraag voldoen, in een tijd waarin andere telers hun opbrengst zien dalen vanwege weersomstandigheden en watertekorten.

Voor meer informatie:
Nasri Abdelhamid
Afrimex
Tel: +216 96 615 510 (Tunesië)
a.nasri@afrimex.net 
afrimex.net

Publicatiedatum: