Egyptische citrusexporteurs gedwongen om beperkt beschikbare grote maten te verdelen over bestemmingen

Dit jaar hebben de weersomstandigheden in Egypte, hoewel gunstig voor de opbrengst, een tekort aan grote citrusvruchten veroorzaakt. Dit is slecht nieuws omdat importeurs uit Rusland, een belangrijke bestemming die 30% van het Egyptische citrus opneemt, de voorkeur geven aan grote maten.

Abdullah Tharwat, Business Development Manager bij Pyramids Agricultural Investment Co.: "Dit jaar staan we voor een moeilijke uitdaging bij het leveren van de maten 48 - 56 - 64. De meeste Navel- en sinaasappelmaten zijn kleiner. Onze klanten in Rusland vragen voortdurend om grote maten, dus moeten we de verscheepte hoeveelheden fruit met grote maten in evenwicht brengen tussen Rusland en klanten in andere landen."

Desondanks heeft Egypte nog steeds een goede positie in de citrussector, aldus Abdullah. "We blijven ondanks het tekort aan grote maten concurreren met Spanje, omdat de klanten de goede smaak van Egyptische citrus blijven waarderen."

De overvloedige Egyptische oogst dit jaar voegt een andere uitdaging toe aan de Egyptische exporteurs, en dat is het handhaven van concurrerende prijzen ondanks de stijgende kosten van de teelt: "De devaluatie van het Egyptische pond ten opzichte van de dollar, waarmee ook andere landen te maken hebben, zorgt ervoor dat de verpakkingskosten stijgen. Uiteindelijk moeten onze prijzen concurrerend blijven omdat we grote hoeveelheden hebben. De telers moeten nu sinaasappelen in de boom verkopen tegen een prijs van 0,2-0,25, afhankelijk van de grootte en de kwaliteit."

"Er is dit seizoen een goede vraag naar citrus, maar we kunnen niet ontkennen dat veel Egyptische exporteurs moeilijkheden zullen ondervinden vanwege de uitdagingen in verband met lokale en mondiale kwesties."

Momenteel verpakt Pyramids Agricultural Investment navel-sinaasappelen en de Valencia-variëteit zal naar verwachting binnen 2-3 weken op kleur komen. "We hopen op het beste voor iedereen in deze sector, en voor de wereld om van ons citrus te genieten," besluit Abdullah.

Voor meer informatie:
Abdullah Tharwat
Pyramids Agricultural Investment Co.
Tel: +201005027256
Abdallah@pyramids-agriculture.com
pyramids-agriculture.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.