Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruit Logistica

Import Promotion Desk presenteert alternatieve inkoopmarkten voor groenten en fruit

Mango's, bessen, avocado's, zoete aardappelen, verse kruiden en gember zijn slechts enkele voorbeelden van het ruime aanbod bij de Import Promotion Desk (IPD) op de Fruit Logistica, die van 8 tot 10 februari in Berlijn plaatsvindt. Kopers zullen in de stand producten vinden waar veel vraag naar is.

Door middel van dit initiatief voor de promotie van deze importproducten, worden meer dan 20 bedrijven gepresenteerd, die deze producten betrouwbaar en in hoge kwaliteit kunnen leveren. Zij komen uit Egypte, Ivoorkust, Ecuador, Ghana, Kenia, Colombia, Marokko, Peru, Senegal, Vietnam en Oekraïne.

"De huidige ontwikkeling op de markten toont het belang aan van een gediversifieerd inkoopbeheer. Vooral ontwikkelingslanden en opkomende landen kunnen alternatieve inkoopmarkten zijn om knelpunten in de toeleveringsketen op te lossen. IPD ondersteunt Europese bedrijven bij het uitbreiden van hun eigen handelsnetwerk, het aannemen van nieuwe partners naast bestaande leveranciers en het spreiden van hun risico," aldus dr. Julia Bellinghausen, hoofd van IPD.

De vraag naar zachtfruit stijgt al jaren. Daarom heeft de IPD veel telers van zachtfruit in het programma opgenomen. Op de Fruit Logistica presenteren ze het project van het Duitse ministerie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling voor blauwe bessen uit Oekraïne en Colombia. IPD is sinds 2018 actief in Oekraïne en heeft de betrokkenheid tijdens de oorlog verder uitgebreid (zie achtergrondinformatie).

Mango's en veel andere exotische vruchten, zoals pitahayas, grenadilla's, passiefruit, physalis, limoenen en bananen, komen uit de IPD-partnerlanden Ecuador, Colombia en Peru. Daarnaast telen ook veel Afrikaanse bedrijven mango's, bijvoorbeeld in Egypte en Ghana. Ook voor avocado's biedt IPD verschillende inkoopmogelijkheden met Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse landen van herkomst. IPD begeleidt telers uit Kenia maar ook uit Colombia en Peru naar Fruit Logistica.

De populaire zoete aardappel verrijkt het Egyptische assortiment. De telers bieden ook een grote selectie aan groenten, waaronder knoflook, uien en suikererwten, citrus, druiven en aardbeien. Verse kruiden en gember zijn bijzonder in trek. Bedrijven uit Kenia en Marokko presenteren in Berlijn hun assortiment verse kruiden, waaronder basilicum, tijm, salie, rozemarijn, munt en citroengras.

Onder het motto "Worldwide Sourcing for Europe" nodigt IPD u uit om op 9 februari om 17.30 uur in haar stand in hal 25 C03 deel te nemen aan hun netwerkevenement. Maak kennis met het concept, de sourcingstrategie en de selectiecriteria van IPD en ontmoet de IPD-experts en vooral de bedrijven in het IPD-programma.

Bezoek IPD tijdens Fruit Logistica: Hall 25 C03.

Voor meer informatie:
Daniel Oppermann
IPD
Tel: +49 (0)49 30 590 099 575
oppermann@importpromotiondesk.de 

Publicatiedatum: