Andre Noordhoek, Noordhoek Agro:

"Vorstschade heeft tot veel uitval geleid in de spruiten"

Tholen - De vorst van eind december heeft meer schade berokkend dan in eerste instantie werd gedacht. "We hebben zomaar met 25 tot 30% uitval te maken en dat is over de hele linie het geval", vertelt André Noordhoek, die zelf spruiten teelt en ook spruiten van collega-telers vermarkt, hoofdzakelijk aan exporteurs.

"Die vorst is waardeloos geweest, net voor de Kerst. Eerst lagen we een week stil en vervolgens moesten we die twee weken in een paar dagen inhalen. De prijs schoot toen wel omhoog, spruiten blijven nu eenmaal een goed kerstartikel, maar nu we de schade opmaken, zien we pas echt wat we verloren hebben. Inmiddels is de vraag weer wat toegenomen."

"Door de vorstschade vliegt de kwaliteit van de spruiten achteruit. Met het krimpende middelenpakket wordt het er toch al niet makkelijker op. Tegelijkertijd mogen de spruiten van de afnemers eigenlijk niets mankeren, maar de mensen zullen er toch rekening mee moeten houden dat we ze niet dezelfde kwaliteit spruiten als voorheen kunnen blijven leveren", aldus Noordhoek.

"Het spruitenseizoen was zo goed begonnen, maar inmiddels is het omgeslagen naar een mineurstemming. Met het huidige prijsniveau rond de 50 cent kom je als teler eigenlijk ook niet uit. Dit jaar was er een uitbreiding van het spruitenareaal, maar dat zie ik komend jaar niet opnieuw gebeuren."

Voor meer informatie:
André Noordhoek
Noordhoek Agro
Groendalseweg 8
2665LH Bleiswijk
+31 (0)6 22 23 37 04
canoordhoek@kpnmail.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.