Nieuwe PEF-technologie voor aardappelen, inclusief Clean In Place

Ben Lemieux nieuwe key account manager voor Noord- en Zuid-Amerika bij Pulsemaster

Ben Lemieux, met 28 jaar ervaring in voedselverwerking, voegt zich bij het team van Pulsemaster, gevestigd in New Brunswick, Canada. Afkomstig uit de frites- en snackssector heeft Ben leiding gegeven aan fabrieken en regionale teams van deskundigen in verschillende facetten van het bedrijf. Van fabrieksoperaties, initiatieven voor voortdurende verbetering, technische diensten, uitvoering van grote kapitaalprojecten en recentelijk wereldwijde inspanningen voor capaciteitsverbetering, heeft Ben een schat aan ervaring en kennis van de hele toeleveringsketen in de voedingssector.

Pulsed Electric Field voedseltoepassingen voor Noord-Amerika
Pulsemaster wil Ben's expertise gebruiken om de positie van het bedrijf in Pulsed Electric Field voedseltoepassingen in Noord- en Zuid-Amerika uit te breiden. Ben wordt key account manager voor de regio Noord- en Zuid-Amerika. Zijn focus zal liggen op het ondersteunen van huidige klanten door hun systemen te optimaliseren en het werken met nieuwe klanten door hen kennis te laten maken met de enorme voordelen van de Pulsemaster PEF-units.

Het Nederlands-Duitse bedrijf Pulsemaster blijft zich specialiseren in  Pulsed Electric Field processing en streeft ernaar deze innovatieve conserveringstechnologie, ook bekend als elektroporatie, toe te passen op een zo breed mogelijk scala aan toepassingen in de voedingssector.

"Pulsemaster heeft de ambitie om Pulsed Electric Field processing op te schalen in alle voedselsystemen," zegt managing director, Mark de Boevere. "Bij Pulsemaster willen we een positief verschil maken voor onze klanten en de wereld waarin we leven. Met onze klanten praten we over onze oplossingen, hoe ze hun activiteiten en bedrijven kunnen verbeteren. Het is ons doel om onze klanten winstgevender en duurzamer te maken."

"We zijn erg blij dat Ben deel uitmaakt van het team," aldus de Boevere. "De solide ervaring van Ben Lemieux in de voedingsmiddelensector zal onze inspanningen om nog nauwer samen te werken met onze klanten in Amerika versterken."

"Ik ben erg enthousiast over mijn nieuwe rol en ik kijk er echt naar uit om deel uit te maken van de uitbreiding van Pulsemaster in PEF-voedingstoepassingen," aldus Lemieux. "Bij Pulsemaster blijven we nieuwe contacten verwelkomen van commerciële voedingsbedrijven, die geïnteresseerd zijn in het verkennen van specifieke toepassingen van PEF-technologie bij de bewerking van hun gezonde en heerlijke voedingsmiddelen en dranken."

Nieuwe PEF-technologie voor grotere aardappelen, inclusief Clean In Place
De door Pulsemaster aangeboden PEF-technologie is erop gericht de behoeften van de bewerkende sector bij de productie van natuurlijke en voedselveilige consumentenproducten te overtreffen. In 2022 introduceerde Pulsemaster een nieuw PEF-systeem voor de bewerking van de grootste geschilde en ongeschilde aardappelen voor sommige klanten in Noord-Amerika. De technologie is bedoeld voor gebruik op lijnen met hoge capaciteit voor bewerkers van frites in de regio Pacific North West en voor toepassingen met zoete aardappelen. Het systeem is speciaal ontworpen voor grote, ruwe toepassingen en beschikt ook over een Clean In Place CIP van de PEF-behandelingstankunit om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Voor meer informatie:
Ben Lemieux, Key Account Manager Americas Region
Pulsemaster
North American office:
Woodstock NB, Canada
+1 506 323 0777
ben.lemieux@pulsemaster.us
www.pulsemaster.us 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.