Hans-Jürgen Filp van BayPack

Stabiele prijzen en constante vraag naar transportverpakkingen voor groenten en fruit

"De slechte aspergeverkoop in 2022 had niet alleen gevolgen voor de telers en handelaren, maar betekende ook dat leveranciers zoals verpakkingsfabrikant BayPack op minder orders voor het seizoen 2023 moet rekenen," vertelt Hans-Jürgen Filp van BayPack.


Ramona Schmid en Hans-Jürgen Filp op de expoSE 2022

"De afzet van onze asperges heeft vertraging opgelopen, aangezien de aspergetelers volle opslagplaatsen hadden en er nauwelijks asperges uitstroomden. Hierdoor zijn er ook minder bestellingen voor het komende seizoen." 

Verpakkingen van karton
"Wij produceren hoofdzakelijk transportverpakkingen voor groenten- en fruittelers. Wij verkopen groenten- en fruitkratten in de standaardmaten 30x40 en 60x40 cm. Deze worden onder andere voor komkommers, pompoenen, wortelgroenten zoals bijvoorbeeld pastinaken, maar ook voor appelen gebruikt. In het algemeen zijn ze geschikt voor allerlei groenten- en fruitsoorten met een zwaar gewicht", aldus Hans-Jürgen. De kratten, die uitsluitend van karton worden gemaakt, worden in heel Duitsland verkocht en er zijn plannen om uit te breiden naar het buitenland. De grondstoffen voor de verpakkingen betrekt BayPack uit Duitsland.

Constante vraag, stabiele prijzen ondanks hoge kosten
"De grondstofprijzen zijn enorm gestegen", zegt Hans-Jürgen. "Aangezien we onze materialen zelf produceren en de energieprijzen drie keer zo hoog zijn geworden, moesten ook wij onze prijzen aanpassen. Er zijn echter geen prijsaanpassingen meer geweest sinds de zomer van 2022, sindsdien zijn de prijzen stabiel." De vraag naar de verpakkingen is er echter nog steeds. "Vergeleken met de voorgaande jaren is er hierbij ook weinig fluctuatie geweest. We zien echter een grotere verkoop van herbruikbare verpakkingen." Er zijn geen nieuwe trends op het gebied van verpakkingen te zien. De belangstelling voor de bestaande producten blijft constant.

Terugblik op de expoSE 2022
Grotere beurzen zoals de Fruit Logistica zijn weliswaar interessant, maar toch zal BayPack daar niet meer als exposant aanwezig zijn. "We hebben in Berlijn geen nieuwe klanten meer voor ons kunnen winnen, de markt was eigenlijk verzadigd. Kleinere beurzen zoals de expoSE zijn voor ons duidelijk interessanter, omdat je hier ook rechtstreeks met de klanten in contact kunt komen. Er waren in 2022 weliswaar duidelijk minder bezoekers, maar de stemming onder de telers was vrij goed", herinnert Hans-Jürgen zich.

Voor meer informatie:
Hans-Jürgen Filp
BayPack GmbH
Bahnhofstr. 30
D-87778 Stetten, Duitsland
Tel: +49 (0) 82 61 73111 0
info@baypack.eu  
www.baypack.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.