Naranjasyfrutas.com (Spanje)

Wat zijn dit seizoen de meest gevraagde citrusrassen?

Halverwege het citrusseizoen heeft Naranjasyfrutas.com, een belangrijk Spaans platform voor de aan- en verkoop van fruit, de statistieken gepubliceerd van de zoekopdrachten naar citrus van de afgelopen 6 maanden.

"Het doel van Naranjasyfrutas.com bij het publiceren van deze informatie is om trends in de aankoop van fruit te delen met de sector. De zoekopdrachten van de gebruikers van ons platform bieden ons bevoorrechte informatie over de markt en we willen die delen met de hele sector, vooral met de telers, opdat ze een ankerpunt zouden hebben bij het beslissen welk ras ze willen planten." Want achter de vraag van de inkopers gaat de vraag van de internationale klanten schuil. "Met deze gegevens voorzien we de markt van info die niemand heeft en waar de sector baat bij heeft."

Tussen 1 juli en 31 december 2022 waren de resultaten van de meest gezochte rassen op het platform Naranjasyfrutas.com, waarop de oogsten van duizenden percelen worden aangekondigd, als volgt:


Er worden momenteel 99 citrusrassen aangekondigd op de website. 

"Naranjasyfrutas.com heeft in deze eerste helft van het citrusseizoen al 10.400 lijsten met beschikbare oogsten van de 16 meest verkochte citrusrassen via e-mail en 980 lijsten via WhatsApp verzonden naar alle bedrijven die zich gratis hebben geregistreerd op de website of die lid zijn van onze WhatsApp-groep 'Cosechas Cítricos 22/23'. Aanvraag tot lidmaatschap van de WhatsApp-groep kan via de website."

Zoekopdrachten naar kaki's en avocado's nemen toe
Ander fruit waar ook veel vraag naar is op het platform is kaki, met 14,07% van de zoekopdrachten, en avocado, met 4,81%. "Naranjasyfrutas.com heeft de steun van tal van handels- en telersverenigingen zoals Asociex, de Spaanse Kakivereniging, Asoproa (avocado), Apoexpa (steenfruit), de BGA Cítricos Valencianos en ook brancheorganisaties zoals AVA, La Unió de Llauradors i Ramaders, Asaja Sevilla, Asaja Huelva, Asaja Córdoba, Asaja Murcia, enz."

"De Spaanse Kakivereniging en Asoproa hebben veel informatie gedeeld met hun leden, waardoor de zichtbaarheid van ons platform is vergroot. Zo hebben kaki en avocado aandeel gewonnen in de zoekopdrachten. Dit jaar geven we globale cijfers, maar in de volgende rapportages willen, net als bij citrus, segmenteren op ras om zo extra informatie aan de markt te kunnen bieden", vertelt Juan José Bas.

"Het doel van Naranjasyfrutas.com is om de ontmoeting tussen telers en groothandelsbedrijven te vergemakkelijken. Door het delen van informatie over beschikbare oogsten profiteren zowel groothandelsbedrijven, die fruit willen aankopen, als telers, die hun oogst moeten verkopen. De service is gratis voor zowel telers als groothandelaren. Via ons platform kunnen die laatste snel en gemakkelijk direct contact opnemen met de telers."

Voor meer informatie:
Juan José Bas (directeur)
Naranjasyfrutas.com
Tel: + 34 620 81 91 64 (Spanje)
jbas@naranjasyfrutas.com
www.naranjasyfrutas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.