Alibaba gaat meer dan € 0,9 mld investeren in Turkije

Spud-U-Latte? Een Manchester Butty Shop gebruikt aardappelmelk als plantaardig alternatief deze Veganuary
Sndwch heeft een ongebruikelijke toevoeging aan zijn plantaardige melk in de vorm van aardappelmelk. De introductie vindt plaats in samenwerking met DUG, 's werelds enige plantaardige melk op basis van aardappelen. De nieuwe DUG Barista-melk is niet alleen zacht, romig, suikerarm en allergeenvriendelijk, maar ook planeetvriendelijk.
Bron: aboutmanchester.co.uk 

Kerstomzet Lidl GB stijgt met 24,5%
De Britse tak van de Duitse discountsupermarkt-groep Lidl zei dat de omzet in de vier weken tot 25 december met 24,5% was gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, dankzij de opening van nieuwe winkels en de zoektocht van consumenten naar besparingen in een crisis als gevolg van de kosten van levensonderhoud. Lidl GB zei dat meer dan 1,3 mln klanten in de aanloop naar Kerst in haar winkels hebben geshopt.
Bron: reuters.com 

VK: Werknemerscoöperatie start fruitboomkwekerij en historische boomgaard in Sheffield
Werknemerscoöperatie Sheffield Fruit Trees zamelt geld in om de stad South Yorkshire te vullen met fruitbomen. De coöperatie runt een fruitboomkwekerij die bomen levert aan volkstuinen, gemeenten en commerciële tuinen en bomen schenkt aan gemeenschapsgroepen en organisaties. Zij zegt te willen dat "het Sheffield van de toekomst fruitbomen heeft in elk park en op elke straathoek" en begint nu aan een project om die visie te bevorderen.
Bron: thenews.coop 

Aldi versterkt Schotse aanwezigheid met investering van € 39 mln
Aldi zal in 2023 € 39 mln investeren in Schotland, waarvan € 11 mln in nieuwe winkels in Cumbernauld en Coatbridge. De supermarkt heeft ook € 5,6 mln extra uitgetrokken om zijn bestaande winkels te verbeteren in het kader van zijn "Project Fresh"-initiatief.
Bron: slrmag.co.uk 

Volgens onderzoek kopen Duitse consumenten meer vegan producten bij discounters
Duitse consumenten kopen meer vegan producten bij discounters, zo blijkt uit een onderzoek van Appinio in opdracht van Aldi. Het onderzoek onthulde ook dat 90% van de respondenten de prijs-kwaliteitverhouding van het veganistische assortiment van Aldi als 'tamelijk goed' tot 'zeer goed' beoordeelden.
Bron: esmmagazine.com 

Kazidomi verdubbelt in omvang met baby-overname
De Belgische bio-webwinkel Kazidomi verdubbelt in omvang na een nieuwe overname: de specialist in gezonde voeding koopt Bébé au naturel, een Franse e-commerce speler in natuurlijke babyproducten.
Bron: retaildetail.eu 

Chinese reus Alibaba gaat meer dan € 0,9 mld investeren in Turkije
De Chinese e-commerce gigant Alibaba is van plan meer dan € 0,9 mld te investeren in Turkije, zei Alibaba directeur Michael Evans tijdens een bezoek aan Turkuvaz Media Group in Istanbul. "Er is een grote productiekracht in Turkije, dat in die zin het meest voordelige land ter wereld is," zei hij.
Bron: dailysabah.com 

VK: Aldi introduceert grootste vegan kaasassortiment ooit met prijzen vanaf slechts € 1,69
Net op tijd voor Veganuary heeft supermarkt Aldi zijn grootste vegan kaasassortiment ooit geïntroduceerd, vanaf slechts € 1,69. Van plantaardige zachte kaas en cheddar tot mozzarella en nepfeta, het winkelend publiek kan vanaf 2 januari kiezen uit het enorme nieuwe assortiment. Aldi's nieuwe Plant Menu Vegan Soft Cheese ( € 2,25, 200 gr) is verkrijgbaar in de klassieke naturel of in een heerlijke knoflook- en kruidensmaak.
Bron: aldipresscentre.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.