Zoete aardappelseizoen in Egypte loopt ten einde

Na bijna zeven maanden aanvoer loopt het Egyptische zoete aardappelseizoen ten einde. Volgens Reda Ezz, oprichter van de Egyptische exporteur van producten All Fresh, was het een redelijk goed seizoen. "Het is een goed seizoen geweest als het gaat om hoeveelheden. Maar als we kijken naar de stijging van de prijzen van de grondstoffen, te beginnen met de teeltbenodigdheden, de verpakking(smaterialen) en de verzending, komt dat niet overeen met de verkoopprijs. Dit is een probleem voor handelaren."

Voor de toekomst wil All Fresh zoete aardappelen na het seizoen opslaan, zodat ze het product het hele jaar door kunnen aanbieden, legt Ezz uit. "De aardappelteelt in Egypte is een van de gewassen die geleidelijk wordt uitgebreid, vanwege de behoeften van de Europese en Arabische markten. Wij worden beschouwd als een van de grotere producenten en exporteurs van zoete aardappelen in Egypte, aangezien ons bedrijf ernaar streeft elk jaar van juli tot januari ongeveer 8.000 ton te exporteren. Als zodanig leiden we een zeer groot project om de zoete aardappelen na het seizoen op te slaan om het product het hele jaar door naar klanten te kunnen blijven verzenden."

"Er zijn enkele exporteurs in Egypte die zijn begonnen met het uitbreiden van de opslag van aardappelen, om ze na het einde van het seizoen te exporteren, om aan de vraag van hun klanten te voldoen en de aanvoer van Egyptische zoete aardappelen het hele jaar door te bereiken. All Fresh werkt samen met de vertegenwoordiger van Nativaland in Egypte om alle nieuwe rassen te telen, zoals met name Bellevue en Orleans, naast Beauregard," besluit Ezz.

Voor meer informatie:
Reda Ezz
All Fresh
Tel: +201016151498
Reda@allfresh-eg.com
www.Allfresh-eg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.