Jon Clark- FGA Farming

"Met de vroege en grote kersenoogst is het een zegen dat het Chinese Nieuwjaar vroeg valt dit jaar"

De Chileense kersenoogst ging vorig jaar vroeg van start, meer dan een week eerder dan het jaar ervoor.

"De oogst is veel vroeger klaar als gevolg van de vroege start en het aanhoudende warme weer tijdens de oogst. Sommige boomgaarden zijn twee weken eerder klaar dan vorig jaar," licht Jon Clark, Managing Director bij FGA Farming, de Britse/Europese tak van de Chileense producent Gesex en San Clemente toe. 

"De volumes zijn gestegen door de goede opbrengsten, maar vooral doordat nieuwe boomgaarden in productie zijn genomen. Het uitstekende weer heeft voor meer dan normale suikergehaltes gezorgd, maar heeft er eveneens voor gezorgd dat de kersen hun maximale grootte niet hebben bereikt."

De belangrijkste markten voor de Chileense kersen zijn China met 90%, de VS met 6% en andere Aziatische markten met 2%, terwijl slechts 1% naar de Europese markt gaat.

Volgens Jon is het vroege Chinese Nieuwjaar een goede zaak geweest: "Met een vroege oogst en een groot volume is het een zegen geweest dat het Chinese Nieuwjaar vroeg is dit jaar. Ze hebben een enorm volume afgenomen."

Voor meer informatie:
Jon Clark
FGA Farming
Tel: +44 1354 699420
jon.clark@fgaltd.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.