Volatiele markt met ups en downs

"Aanvoer van Peruaanse druiven ervaart weinig hinder van onrust Peru"

Tholen - Bij Van Dijk Foods komt het overgrote aandeel van de druiven op het moment uit Peru. Ondanks de onrust in het land komt de aanvoer op het moment echter niet echt in het gedrang, zo bevestigt Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods. "Toen het net gebeurde hebben we er wel even wat van gemerkt, maar tussen Kerst en Nieuwjaar hebben we eigenlijk heel goed gemarcheerd. We spreken niet van bijzonder grote hoeveelheden, maar het is voldoende fruit om aan de vraag te voldoen."

Over het algemeen is de verkoop voor de Belgische importeur sowieso vrij goed doorgelopen de laatste weken. "De goede variëteiten verkopen voor mooie prijzen. Er komt ook wat meer uit Zuid-Afrika, maar die kwaliteit is, naar mijn mening, toch niet te vergelijken met de druiven uit Peru. Zoals gezegd, is het aanbod echter niet bijzonder groot. De vraag is, zelfs met relatief hoge prijzen, desalniettemin goed te noemen. Het is toch opvallend, gezien de economische situatie van menig consument."

"Wat deze week goed verkoopt, kan volgende week voor geen meter lopen"
Naar de komende weken toe zal het, zo stelt Henk, nog even afwachten zijn hoe de markt zich zal evolueren. "Er lijkt wat minder aan te komen, maar het blijft afwachten wat de markt doet. Blijft de vraag op dit niveau, dan zal er wellicht een tekort ontstaan. Alleen voor hetzelfde geldt valt de markt stil en is er meer dan voldoende de komende weken", vervolgt de importeur.

"Het blijft koffiedik kijken, want het is niet zoals andere jaren. We leven van dag op dag en week op week. Wie weet is morgen alles anders. Dat is hoe de wereld in deze tijd in elkaar zit. Druiven blijven in dat opzicht sowieso een apart verhaal. Wat deze week super goed verkoopt, kan volgende week voor geen meter lopen. Het is een hele volatiele markt met ups en downs."

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32 15 55 65 61
henk@vdfb.be     
www.vandijkfoods.be      


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.